Kayıp Aileleri, Kuyuların Başında Cesetlerin Bulunmasını Bekliyor

Mardin merkeze bağlı Eroğlu köyünde 1995 yılında faili meçhul olaylarda kaybolan A.Vahap Ateş, M.Emin Abak...

Mardin merkeze bağlı Eroğlu köyünde 1995 yılında faili meçhul olaylarda kaybolan A.Vahap Ateş, M.Emin Abak ve Yusuf Tunç'un cesetlerinin bulunması için Kızıltepe ilçesine bağlı Aysun mezrasında yapılan kazılar devam ediyor. Üç kuyuda yapılan kazılarda şu ana kadar bazı elbise parçaları bulundu. Kızıltepe ilçesinden getirilen vidanjörler kuyularda bulunan suları boşalttı. Kazıların başlaması ile köye gelen kayıp yakınları, olay yerinde çalışmaları izledi.

18 YILDIR OĞLUNU ARIYOR

1995 yılında kayıplara karışan M. Emin Abak'ın babası Halil Adak (70), oğlunun karakol komutanı tarafından gözaltına alındıktan sonra ortadan kaybolduğunu iddia etti. Yıllardır oğlundan haber alamadığını belirten Abak, "Yıllardır gözyaşı döküyorum. 8 çocuğum var. M. Emin de bunlarından bir tanesidir. Şimdi bir umutla burada bekliyorum. Oğlumun kemiklerini görmeye razıyım. Yeter ki bir mezarı olsun. Bunları yapanlar hakkında davacıyım. O tarihlerde Eroğlu köyündeki karakol komutanı kim ise ondan davacıyım." dedi.

Reklam
Reklam

"ARTIK BU KAN DURSUN"

1995 yılında hem abisinin, hem de yeğeninin askerler tarafından alınmasının ardından ortadan kaybolduğunu söyleyen Selim Abak da "1995 yılında 40 gün içinde ailemizden 4 kişiyi sorgulamak için aldılar. Ve bir daha onlardan haber alamadık. Bugün burada yapılan kazılarda belki onların izine rastlarız diye bekliyoruz. Katillerin cezasız kalmasını istemiyorum. Artık bu kanın durmasını istiyoruz." diye konuştu.

Mezopotamya Yakınlarını Kaybedenlerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yılmaz Eren de bir insanlık ayıbı ile yüz yüze kaldıklarını söyledi. 1990'lı yıllarda binlerce insanın faili meçhul cinayetlere kurban gittiğini belirten Eren, şöyle konuştu: "Umarız ailelere bir damla dahi olsa cevap oluruz. Çocuklarına Fatiha okuyacak bir mezarları olsun. Biz kemiklerimizi bulduğumuza mı sevinelim, yoksa evlatlarımızın öldüğüne mi üzülelim? Umudumuz, temennimiz bir daha bunlar yaşanmasın. Bu çözüm sürecinde umutluyuz. Acılarımıza rağmen bağrımıza taş bağlayıp acılarımızı unutun yine de barış istiyoruz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: