Kayıp balıkçıdan hala haber yok

KONYA (İHA) - Konya'nın Hüyük İlçesi'ne bağlı Tolca Köyü'nde avlanmaya çıkan bir balıkçı teknesinin ters dönüp alabora olması sonucu Beyşehir Gölü'nde kaybolan balıkçıyı arama çalışmaları sürüyor.

Dün öğlen saatlerinde bulundukları tekneye kapasitesinin üzerinde ağ yüklenmesi sonucu battığı ileri sürülen tekneden, yaklaşık 400 metre mesafede bulunan diğer tekneye yüzerek ulaşmak isterken, suyun içerisinde kaybolan balıkçı Mustafa Sunar'a aradan geçen 24 saatlik süreye rağmen hala ulaşılamadı. Dün akşam saatlerine kadar ağ ve kancalarla arama çalışması yapan Tolca Köyü'nde faaliyet gösteren balıkçılar, havanın kararması ve hava şartlarının kötüleşmesi nedeniyle çalışmalara ara vermişti. Bugün sabah saatlerinde 60-70 kadar kayıkla göle yeniden açılan Tolcalı balıkçılar, teknenin alabora olduğu Aygır Adası ile Küladası arasında yeniden arama çalışmalarına başladılar. Gölün içerisine kanca atarak kendisinden ümit kesilen kayıp balıkçının cesedine ulaşmaya çalışan Tolcalı balıkçılar, öğlen saatlerine gelindiğinde bu faaliyetlerden yine sonuç alamadı.

Reklam
Reklam

Bu arada, Tolca Köyü Muhtarı Ömer Kılınç, Hüyük Kaymakamlığı'na dalgıç talebinde bulunduklarını, Beyşehir Gölü çevresinde bir dalgıç bulunmaması nedeniyle çevre illerden dalgıç istendiğini söyledi. Kendilerine Mersin'den bir dalgıcın geleceğinin söylendiğini, bu dalgıcın bölgeye gelmesini beklediklerini ancak, aradan geçen 24 saate rağmen hala bu bekleyişin sürdüğünü söyleyen Kılınç, "Bölgemizde dalgıçlık yapacak bu işten anlayan arkadaşlar var, ancak tüp ve dalgıç malzemesi olmadığından, gölün dibinde su altı arama çalışması yapılamıyor" dedi.

Beyşehir Gölü'nün dibinin otla kaplı olması ve suyun bulanık olması nedeniyle arama çalışmalarının çok zor şartlar altında devam ettirildiğini belirten Kılınç, "60-70'e yakın teknemiz, kıyıdan yaklaşık 3 kilometre mesafede bugün sabahtan itibaren arama çalışmalarına yeniden başladı. Dün, kayıp balıkçımızı bulabilmek için önce ağlarla, daha sonra kancalarla arama çalışması yapıldı. Ancak, kanca ile yapılan arama çalışmasından netice alabilmek çok güç. Çünkü, anlatılanlara göre, kaybolan balıkçımız üzerindeki elbiseleri çıkararak, yüzmüş ve diğer tekneye ulaşmak istemiş. Üzerinde elbise olmaması, cesedine ulaşılmasını zorlaştırıyor" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Sağ kurtulan balıkçıların anlatımından, alabora olan teknenin kapasitesinin üzerinde ağ yüklenmesi nedeniyle batarak suya gömüldüğünün anlaşıldığını belirten Kılınç, "Boğulmamak için üzerlerini çıkaran balıkçılardan, Mustafa Sunar'ın, diğer tekneye ulaşmak için yüzerken kaybolduğunu söylediler. Halbuki, balıkçı kardeşimiz çok iyi yüzme bilirdi. Ancak, soğuk nedeniyle, diğer tekneye ulaşamadığını ve boğulduğunu düşünüyoruz" dedi.

Alabora olan teknenin üzerine tutunarak, boğulmaktan kurtulan diğer balıkçıların da suyun soğuk olmasından etkilendiğini, ancak şans eseri çevreden geçen başka bir balıkçı teknesi tarafından görülerek kurtarıldığını anlatan Kılınç, "Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü denilen gölümüzde, bu tür müessir olaylarda müdahalede bulunacak bir dalgıç ekibinin bulunmamasını anlayabilmiş değiliz" diye konuştu.

Öte yandan, Tolca Köyü sahilinde, kaybolan balıkçının ailesi ve köylülerin sessiz bekleyişi de sürüyor. Bugün öğlen saatlerinde Tolca Köyü'ne gelen Hüyük Kaymakamı Haluk Çakmak da yetkililerden ve köy muhtarı Ömer Kılınç'tan arama çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Reklam
Reklam