Kayıp Muhtarı Arayan Afad Ekibinin Zor Anları

Kızılgüney köyündeki evinden 6 Temmuz 2010 tarihinde “İlçe merkezine gidiyorum” diyerek çıkan ve bir daha...

Kızılgüney köyündeki evinden 6 Temmuz 2010 tarihinde “İlçe merkezine gidiyorum” diyerek çıkan ve bir daha haber alınamayan Kızılgüney köyü eski muhtarı Hüseyin Karabulut'u (67) bulmak için Antalya Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekibi bölgeye geldi. 9 çocuk, 9 torun sahibi eski muhtarın öldüğünden şüphelenen Gazipaşa Jandarma Karakol Komutanlığı ekibi ile Kızılgüney köyü Çakalbeleni mevkiine gelen 3 kişilik AFAT ekibi, bir saat süren uğraş sonrası bölgedeki mağaraya inebildi. Tüp ve halatla mağaraya inen arama kurtarma ekibinden bir görevli mağarada inceleme yaptı. Daha önce mağaraya kamera sarkıtan jandarma ekipleri mağara tabanında anahtar şeklinde bir delil olduğundan şüpheleniyordu. Mağara dibinde hiçbir bulguya rastlamayan AFAD personeli içeride havasız bir ortamın ve çok sayıda akrep olduğunu söyleyerek kendisini dışarı çekmelerini istedi. İçerideki personeli dışarı çekmek için kullanılacak olan makara sistemi çalışmayınca dışarıda telaşlı bir koşturmaca başladı. Mağara içindeki personeli dışarı çekmek için jandarma ve köy halkı AFAT personelinin bağlı bulunduğu ipi hep birlikte çekerek personeli dışarı çıkardı. Mağaradan çıkan personelin güçlükle nefes aldığı gözlendi. Dışarı çıkınca jandarma komutanının sorularını yanıtlayan AFAT personeli, içeride havasız ve boğucu bir hava olduğunu, oksijen maskesi olmasına rağmen nefes almakta zorlandığını, mağara içinde çok sayıda akrep bulunduğunu söyledi. AFAT personeli mağara içinde ise hiçbir emare veya delile rastlamadığını açıkladı. Yaklaşık 3 yıldır kendisinden haber alınamayan Hüseyin Karabulut’un oğlu Hasan Karabulut da çalışmaları yakından takip etti.

Reklam
Reklam

Köy sakinlerinden Mustafa Tur, 80 yıl önce bu mağaraya bir ceset atıldığını, bu nedenle jandarmanın mağaraya bakma gereği duyduğunu söyledi. Jandarma ekiplerinin Karabulut’u buluncaya kadar arama çalışmalarına devam edecekleri belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: