Kayıp şoförün ailesi endişeli

BATMAN (İHA) - 2 Temmuz tarihinde Tıkrit-Bağdat Karayolu Balat mevkiine 40-50 kilometre kala, 73 DR 221 plakalı kamyonuyla seyir halindeyken saldırıya uğrayan ve kendisinden bir daha haber alınamayan Tevfik Alkan'ın ailesinin endişeli bekleyişi sürüyor.

Tevfik Alkan'ın yaşadığına inanan ailesi, 20 gündür Irak'ta kent kent gezerek kardeşlerinin izini sürüyor. Alkan ailesi, bir taraftan telefonlarla Tevfik Alkan'ı arayan Irak'taki kardeşlerinden mutlu haber beklerken, bir taraftan da televizyon başından ayrılmayarak hükumetten gelebilecek müjdeli haberi bekliyor.

Reklam
Reklam

Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'ne bağlı Akoba Köyü nüfusuna kayıtlı Tevfik Alkan'ın ağabeyi Mehmet Reşit Alkan, haber alamadıkları kardeşlerinin yaşamından endişe duymaya başladıklarını söyledi. Ağabey M. Reşit Alkan, ailece perişan olduklarını belirterek, "İki aydır kardeşimizden hiçbir haber alamadık. Kimler tarafından yakalandığı konusunda bir malumatımız yok. Kardeşimizden haber alamayınca 20 gün önce küçük kardeşlerim Abdulvahap, Metin ve yeğenim Ethem Irak'a gitti. Tıkrit ve Bağdat'ta yapılan aramalarda bir ize ulaşılamadı. Kardeşimin kullandığı aracı bulamadık. Küçük kardeşim aracı bir kamyon parkında bulduğunu, ertesi günse yerinde bulamadığını belirtti. Kardeşlerimin yaptıkları araştırmada Tevfik'in yaşadığına dair bilgiler olduğunu öğrendik. Ama nerede ve kimlerin elindedir, bilemiyoruz. Hem hükumetten hem de onu alıkoyanlardan kardeşimin serbest bırakılmasını bekliyoruz. Ailece perişan olduk" dedi.