Kayıp Tolga Ceylan'ın annesi, Dink davasına müdahillik talebinde bulundu

Tekirdağ’da kaybolduğu iddia edilen Tolga Baykal Ceylan’ın annesi Dink davasına müdahillik talebinde bulundu. Anne Kadriye...

Tekirdağ’da kaybolduğu iddia edilen Tolga Baykal Ceylan’ın annesi Dink davasına müdahillik talebinde bulundu. Anne Kadriye Ceylan talebini, cezaevindeki bir mahkumun Tolga Baykal Ceylan’ın, Dink davasının sanıklarından Osman Hayal’in de aralarında bulunduğu bir grup tarafından öldürüldüğü yönündeki mektubu üzerine yaptı.

Dink cinayetine ilişkin davada sona yaklaşılırken, yarın görülecek duruşma öncesi müdahillik talebinde bulunuldu. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde öğrenciyken 1994 yılında kaybolan Tolga Baykal Ceylan’ın annesi Kadriye Ceylan, davaya müdahillik talebinde bulundu.

Reklam
Reklam

Anne Ceylan’ın bu talebine ise cezaevindeki bir mahkumun mektubu neden oldu. Adıyaman Cezaevi’nde mahkum olduğunu belirten Erol A. isimli bir vatandaş ihbar mektubu gönderdi. Mektupta, Tolga Baykal Ceylan’ın, Dink davasının sanıklarından Osman Hayal’in de aralarında bulunduğu bir grup tarafından öldürüldüğü iddia edildi. Erol A.’nın mektubundaki iddiaları İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na da gönderdiğini anlattı.

Bu ihbar mektubunun ulaştığı Tolga Baykal Ceylan’ın annesi Kadriye Ceylan, Dink davasının görüldüğü İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne dilekçesini verdi. Dilekçesi ile birlikte ihbar mektubunu da mahkemeye sunan Ceylan, dilekçede, “İhbar mektubunda huzurunuzda görülmekte olan Hrant Dink davası sanıklarından Osman Hayal tarafından işkenceye maruz kaldığı ve öldüğüne dair beyanlar vardır. Bu nedenle konunun aydınlatılması ve mağduriyetimin giderilmesi için suçtan zarar gören olarak davaya katılmam konusunda karar verilmesini istiyorum.”dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz