Kayıp Yakınlarının Eylemi 180. Haftasında

İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınlarının, "Kayıplar bulunsun, failler yargılansın" sloganıyla her...

İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınlarının, "Kayıplar bulunsun, failler yargılansın" sloganıyla her hafta yaptığı oturma eylemi, 180. haftasına girdi.

Merkez Bağlar ilçesinde bulunan Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde yapılan eyleme; İHD üye ve yöneticileri, MEYA-DER, Barış Anneleri İnisiyatifi, KESK’e bağlı sendikaların temsilcileri ve kayıp yakınları katıldı.

İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, İHD ve kayıp yakınları olarak hükümete sürekli çağrıda bulunduklarını belirterek, "Bunları sizler kaybettiniz, faillerini sizler biliyorsunuz. Siz kayıpların yerlerini söyleyeceksiniz, failleri siz bulacaksınız. Ama tüm çağrılarımıza rağmen maalesef şimdiye kadar sonuç almış değiliz" dedi.

Reklam
Reklam

14 Temmuz Diyarbakır Mitingi sırasında yaşanan olaylarla ilgili de konuşan Bilici, “Sizler Kürt meselesini bu şekilde çözemezsiniz. Çözümün yolu demokratik yol ve yöntemlerdir, barışçıl yöntemlerdir. Bu sorunu ancak diyalog ve müzakere ile çözebilirsiniz. 14 Temmuz’da olduğu gibi halka ve parlamenterlere saldırarak bu sorunu çözemezsiniz. Geçmişte bunlar denendi. Geçmişte bu ülkede parlamenterler katledildi. Peki çözüldü mü? Hayır çözülmedi. Artık bu politikalarınızdan vazgeçmeniz gerekiyor” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından kayıp yakınları, kaybolan Ebubekir Aras'ın anısına 5 dakikalık oturma eylemi yaptı. Grup daha sonra sessizce dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: