Kayıplar Haftası

İnsan Hakları Derneği (İHD) Van Şube Başkanı Ömer Işık, Kayıplar Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, bu...

İnsan Hakları Derneği (İHD) Van Şube Başkanı Ömer Işık, Kayıplar Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, bu yıl da zorla kaybedilenlerin akıbetini sormaya devam ettiklerini söyledi.

İHD Van Şube Başkanlığı tarafından Faki Teyran Parkı'nda 'Kayıplar Haftası' nedeniyle düzenlenen basın açıklaması, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Van Milletvekili Özdal Üçer'in de katılımıyla yapıldı. Burada açıklamayı okuyan İHD Van Şube Başkanı Ömer Işık, Mehmet Ağar'dan kayıpların akıbetini sormaya gittiklerini ifade ederek, "Ancak karşımıza hesap verecek yetkililer çıkacağına Ağar'ın gönüllü korumalığına soyunmuş devlet destekli saldırgan ve tehlikeli bir grup çıktı. Tüm toplumu ve devlet yetkililerini, kaybedilenlerin akıbetini araştırmaya, faillerini ortaya çıkarmaya ve faillerden yargı yoluyla hesap sormaya çağırıyoruz" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Özdal Üçer'in de bir konuşma yaptığı açıklamanın ardından, İHD tarafından bölge milletvekillerine gönderilmek üzerine hazırlanan mektuplar postaya verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: