Kayısı Ağaçlarında Görülen Kurumalarla İlgili Üreticilere Bilgi Verildi

Malatya’nın Doğanyol ilçesinde kayısı ağaçlarında görülen kurumalarla ilgili karşılaşılan sorunlar, konunun uzmanlarınca yerinde incelenerek teşhis...

Malatya’nın Doğanyol ilçesinde kayısı ağaçlarında görülen kurumalarla ilgili karşılaşılan sorunlar, konunun uzmanlarınca yerinde incelenerek teşhis ve tedavi yöntemleri belirlendi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, "Doğanyol ilçesinde kayısı ağaçlarında görülen anormal kurumalarla ilgili karşılaşılan sorunları yerinde görmek üzere ilimize gelen Diyarbakır Zirai Mücadele Araştırma İstasyonu Müdürlüğü'nden 'meyve hastalıkları' konu sorumlusu Şahimerdan Türkölmez ile İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü'nden mühendis Hayat Çiçek, Badin Kılıç ve tekniker Naci Ertan ile birlikte Doğanyol ve köylerinde kayısı ağaçlarında meydana gelen sorunlarla ilgili olarak mahallinde arazi çalışması yapıldı" denildi.

Reklam
Reklam

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İlçe Müdürü Mehmet Türker ve ilçe müdürlüğünde görevli teknik elemanların da katıldığı arazide yapılan çalışmalarda ve kayısı ağaçlarından alınan numunelerde yapılan makroskobik incelemelerde kurumalara sebep olarak Eutypa sp. Verticillium ve Phytophthora sp.'ye ait belirtiler gözlemlenmiştir."

Konu uzmanları tarafından hastalıklar ile mücadele, alınacak önlemler ve uygulamalar hakkında yetiştiricilere detaylı bilgiler verildiği kaydedildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: