Kayısı Ağaçlarında Sonbahar Uygulamaları

Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, kayısı ağaçlarında yaprak delen, bakteriyel kanser ve zamklanma hastalığına karşı koruyucu olarak sonbaharda

Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, kayısı ağaçlarında yaprak delen, bakteriyel kanser ve zamklanma hastalığına karşı koruyucu olarak sonbaharda mücadele yapılması gerektiğini bildirdi.

Müdürlükten yapılan duyuruda, kayısının Malatyalı çiftçilerin en önemli gelir kaynağını teşkil ettiği hatırlatılarak, üreticilerin kayısı ağaçlarında her yıl görülen hastalıklarla bilinçli mücadele etmesinin menfaatlerine olduğu vurgulandı.

Sonbaharda, çil olarak da bilinen yaprak delen ile bakteriyel kanser ve zamklanma hastalığına karşı koruyucu olarak mücadele yapılması gerektiği kaydedilen açıklamada, hastalıklar dolayısıyla ciddi verim kayıpları yaşanabileceğinden üreticilerin ilaçlamaya dikkat etmesi gerektiği ifade edildi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Tuba Karahan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz