Kayısı Festivali Kuran-ı Kerim Tilaveti Ile Açılacak

Malatya Belediyesi'nin bu yıl 20.'sini düzenleyeceği Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı ve Uluslararası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali'nin açılışına, Berat

Malatya Belediyesi'nin bu yıl 20.'sini düzenleyeceği Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı ve Uluslararası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali'nin açılışına, Berat Kandili'ne gelmesi dolayısıyla dünyadan tanınmış hafızlar iştirak edecek.

Festivali organize eden Malatya Belediyesi Kültür AŞ'nin Genel Müdürü Murat Nalçacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 20. Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı ve Uluslararası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali'nin açılışının 4 Temmuz Çarşamba günü yapılacağını söyledi.

Fuar ve festivalin 8 Temmuz Pazar günü sona ereceğini kaydeden Nalçacı, fuarın sanayicilerin, esnafın ürettiği ürünleri vatandaşa tanıtması adına önemli olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

9 bin metrekare kapalı alanda kurulacak olan fuara 17'si il dışından 120 firmanın katılacağını ifade eden Nalçacı, stantların dolduğunu kaydetti.

Nalçacı, uluslararası boyuta taşınan festivale yurt dışından da çeşitli müzik ve halk oyunları topluluklarının iştirak edeceğini söyledi.

4 Temmuz Çarşamba akşamının Berat Kandili olduğuna vurgu yapan Nalçacı, "Türkiye'de bir festivalde ilk olacağını düşündüğümüz bir bir etkinlik yapacağız. Çünkü Uluslararası Kayısı Festivali Türkiye'deki en büyük festivallerden biri. Berat Kandili'ni festival alanında kutlayacağız" dedi.

Dünyanın en ünlü hafızlarının festivalin açıldığı gün vatandaşlara Kur-an'ı Kerim tilaveti sunacağını anlatan Nalçacı, Güney Afrika'dan Abdurrahman Sadien, Mısır'dan Memduh Cude Saad, İran'dan Emir Hüseyin Haydari ve Malatya'dan Ahmet Tayyar'ın Kur-an'ı Kerim okuyacağını ifade etti.

Festivalin mahalleler arası futbol turnuvası, satranç turnuvası ve çeşitli spor gösterileri ile renkleneceğini belirten Nalçacı, yöresel yemek yarışması da yapılacağını söyledi.

Reklam
Reklam

En güzel kayısı yarışmasının ise kayısılar tam olgunlaşmadığı için ileri bir tarihte yapılacağını aktaran Nalçacı, cuma günü Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in Malatya'ya gelerek fuarı gezip ve festivale katılacağını kaydetti.

Nalçacı, bir çok sanatçının da sahne alacağı etkinlikler kapsamında Türk Yıldızları'nın da pazar günü saat 17.00'de fuar alanında gösteri yapacağını sözlerine ekledi.

Muhabir: Yeter Erdine

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: