Kayısı Üreticilerine Hasar Ödemeleri Yapılmaya Başlandı

 Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Malatya Bölge Müdürlüğü, don nedeniyle ürünleri zarar gören kayısı üreticilerine ödeme yapılmaya başlandığını bildirdi.

Tarım Sigortaları Havuzu Malatya Bölge Müdürlüğü, don nedeniyle ürünleri zarar gören kayısı üreticilerine ödeme yapılmaya başlandığını bildirdi. TARSİM Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, mart ayının son günlerinde ülkenin hemen her bölgesinde etkili olan ve çok sayıda bitkisel ürüne zarar veren donun Malatya ve ilçelerinde kayısıyı da etkilediği anımsatıldı. Devlet Destekli Tarım Sigortaları kapsamında, 2014 yılının başından haziran ayı sonuna kadar bitkisel ürün sigortası branşında Malatya'da toplam 15 bin 146 poliçe düzenlendiği belirtildi. Bunların 13 bin 859'unun kayısı ürününe ait olduğu, 9 bin 533'ününse don teminatı alan kayısı poliçelerinden oluştuğu ifade edildi. Aynı dönemde dondan zarar gören kayısı ürününe ilişkin gelen ihbar sayısının 13 bin 281 olduğu belirtilerek, şunlar kaydedildi: "Hasar ihbarlarını takiben eksperler tarafından geçici hasar tespitleri mayısın ilk haftası, kesin hasar tespitleriyse temmuz ayının ilk haftasında tamamlandı. Hasar ödemeleri de ekspertiz çalışmaları esnasında belirlenen oranlar doğrultusunda, genel şartlar, tarife ve talimatlarda yer alan uygulama esasları çerçevesinde poliçe bitiş tarihlerine göre yapılmaya başlandı." Açıklamada, 2014 yılında Malatya'da tüm tarım sigortası branşları için 77 milyon lira ödeme yapılacağı ve sigorta yaptıran üreticilerin mağduriyetlerinin giderileceği vurgulandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: