Kayıt dışı çalıştırılan 5 bin işçi kayıt altına alındı

Sosyal Güvenlik Kurumu Şanlıurfa İl Müdürü Nurettin Nacar, kayıtsız çalıştırılan 5 bin işçiyi kayıt altına...

Sosyal Güvenlik Kurumu Şanlıurfa İl Müdürü Nurettin Nacar, kayıtsız çalıştırılan 5 bin işçiyi kayıt altına aldıklarını bildirdi.

Nurettin Nacar, kayıt dışı istihdamla mücadele ve kayıtlı istihdamın teşviki farkındalığı artırma ve bilgilendirme kapsamında Şanlıurfa Genç İşadamları Derneği (ŞUGİAD)'ın düzenlediği İnşaat Malzemeleri Komitesi ortak akıl toplantısına katıldı. Kayıt dışı istihdamla ilgili işadamlarından destek isteyen Nacar, bu sorunların STK’ların yardımı ile daha kolay çözülebileceğini belirtti.

Reklam
Reklam

ŞUGİAD üyelerine kurumun çalışmaları hakkında bilgi veren Nacar, "Amacımız toplumda Sosyal Güvenlik bilincini oluşturmak ve yaygınlaştırmak.” dedi.

Nacar, kayıt dışı istihdamın Şanlıurfa’nın en önemli sorunlarından biri olduğunu söyledi. Kayıt dışı ile mücadele kapsamında denetimlerin aralıksız bir şekilde devam ettiğini ifade eden Nacar, “İl ve ilçelerimizde çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Kayıt dışını öne çıkartmak istiyoruz. Yaptığımız çalışmalarda 2008 yılından bu yana 5 bin kişiyi kayıt altına aldık. 81 ilde kayıt dışı ile mücadele servisleri kuruldu. İlgili yasa gereği her ay bize tüm resmi kurumlar ve bazı özel kurumlar bize rapor veriyorlar. O kişileri arkadaşlarımız sorguluyor, hem kurumların tescili yoksa ortaya çıkıyor hem de sigortasız çalışanları tescil altına alıyoruz.” diye konuştu.

Şanlıurfa’nın sosyal güvenlik açısından Türkiye genelinde örgütlenmenin yüzde 100 tamamlandığı birkaç ilden biri olduğuna dikkat çeken Nacar, “Dört tane Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü fiilen hizmet veriyor. İlçelerden vatandaşlarımız il merkezine gelmeden bulundukları yerden hizmet alabiliyorlar. Şu anda bir yapılanma var." diye konuştu.

Reklam
Reklam

ŞUGİAD Genel Sekreteri Mesut Sut ise akıl toplantıları hakkında bilgi verdi. Sektörel akıl toplantılarına yeni başladıklarını anlatan Sut, sektörel toplantıların çokli geçtiğini aktardı. Sut, “Ortak akıl toplantıları dediğimiz bu toplantılardan oldukça verim alıyoruz. Sektörü bütün yönleri ile ele alıyoruz. Tekstil, inşaat, gibi sektörlerle ayrı ayrı toplantılar düzenliyoruz. Şuanda 20’ye yakın sektörle ortak akıl toplantılarımızı sürdürüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz