Kayıt Dışı Mücadeleye Muhasebecilerden Destek

Adana Meslekte Birlik Derneği (ADAMESBİR) Başkanı Kenan Bozkurt, son dönemde artan kayıt dışı ile mücadeleyi desteklediklerini belirterek, "Türkiye kayıt dışı

Adana Meslekte Birlik Derneği (ADAMESBİR) Başkanı Kenan Bozkurt, son dönemde artan kayıt dışı ile mücadeleyi desteklediklerini belirterek, "Türkiye kayıt dışı ile mücadeleyi kazandığında ekonomik manada güçlü bir ülke konumuna gelmiş olur" ifadelerini kullandı.

ADAMESBİR'den yapılan açıklamaya göre, Vergi Denetim Kurulu Adana Vergi Müfettişleri Grup Başkanı Bülent Koçak'ı ziyaret eden Dernek Başkanı Kenan Bozkurt, ülkenin geleceği açısından çok büyük önem taşıyan kayıt dışı ile mücadelenin artmasından memnun olduklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Bozkurt, Türkiye'de vergi tutarının tespitinde, beyan esası kabul edildiğinden, vergi gelirlerinin arttırılmasının ancak, mükellefin vergi ödeme bilincine ulaşmasıyla mümkün olduğunu, bu konuda dernek olarak çalışmalar yürüttüklerini vurguladı.

Denetim çalışmalarının kendi meslekleri açısından da önemli olduğunu kaydeden Bozkurt, şunları kaydetti:

"Bu konuda kimse kendisini sorunun dışında görmemelidir. Ülkenin tüm kurum ve kuruluşları kendilerini hem sorunun, hem de çözümünün bir parçası olarak kabul etmelidir. Güçlü irade ve uzun soluklu çalışma gerektiren kayıt dışı ile mücadeleye biz dernek olarak katkı sağlamaya hazırız. Bu mücadele mesleğimizin hak ettiği yere ulaşması açısından önemli olduğu kadar mükellef ile kamu nezdinde önemini daha da artacaktır."

Vergi Denetim Kurulu Adana Vergi Müfettişleri Grup Başkanı Koçak ise denetimlerde, yaşanan aksaklıkların önlenmesinde ve mükellef bilincinin arttırılmasında mali müşavirlerin önemli bir rol üstlendiğini anlattı.

Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı'nın kurulmasıyla vergi denetiminin tek çatı altında toplandığını vurgulayan Koçak, vergi incelemesine sahip tüm unvan ve kadroların da bu çatı altında görev yapan ve doğrudan bakana bağlı çalışacak olan vergi müfettişi unvanı ile devam edeceğini bildirdi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Aykut Ünlüpınar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: