Kayıtlı İstihdam Teşviki İçin Teknik Destek Projesinin Kapanış Toplantısı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığınca Crowne Plaza’da düzenlenen 'Kayıtlı İstihdam Teşviki için Teknik Destek Projesi'nin...

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığınca Crowne Plaza’da düzenlenen 'Kayıtlı İstihdam Teşviki için Teknik Destek Projesi'nin kapanış toplantısına SGK Başkanı Fatih Acar, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Maurice Ripert ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yardımcısı Halil Etyemez katıldı. SGK Başkanı Fatih Acar konuşmasına şehitler için başsağlığı dileyerek başladı. Toplam çalışanlar içerisinde herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşuna kayıtlı olmayan insanların oranının 2007 ‘de yüzde 45.4 olduğunu, Mart 2012’de ise yüzde 37.5 düzeyine gerilediğini kaydetti. Fatih Acar konuşmasına şu şekilde devam etti: “TÜİK verilerine göre yüzde 37.5'lik kayıt dışı istihdam oranının yaklaşık 9 milyon kişiyi ifade ettiği ve bunların kayıt altına alınmasının ülkeye 25 milyar liranın üzerinde bir gelir sağlayacağı düşünülürse sorunun çözümünün ne kadar önemli olduğu görülecektir.”

Reklam
Reklam

Kayıt dışı istihdam ile mücadelede pek çok başarılı çalışma gerçekleştirdiğini belirten Acar, ALO 170 Hattını kurduklarını, bu sayede kayıt dışı istihdamla ilgili ihbar ve şikayetlerin zamanında sonuçlandığını ifade etti. Acar “2008 yılı Ekim ayından itibaren toplam 27 kurumdan T.C kimlik numaraları ile birlikte meslek bilgileri alınmaya başlanmıştır. Gelen verilerin kurumlarca değerlendirilmesi sonucunda 2012 yılı mart ayı sonunda 765 bin 30 kişi ve 31 bin 256 işyeri kayıt altına alındı” dedi. 15 milyon Euro tutarındaki projenin toplam bütçesinin yüzde 85inin AB‘nin hibesi, kalan kısmının ise ulusal kaynak ile gerçekleştirildiğini kaydeden Acar, vatandaşların ‘ www.kit-up.net adresinden projenin içeriklerine ulaşacaklarını bildirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yardımcısı Halil Etyemez de Türkiye’nin Avrupa’daki krizden etkilenmediğini, gelişmeye ve kalkınmaya aynı hızla devam ettiğini belirterek, "Hedeflerimiz 2023 yılında dünyanın ilk 10 ülkesi arasına girmek, milli gelirimizi 25 bin dolara, ihracatımızı 500 milyar dolara yükselterek işsizlik oranını yüzde 5'e indirmektir. 2001'de 3 bin dolar olan milli gelirimiz 2011 yılı itibariyle 10 bin doları geçmiştir" şeklinde konuştu. Ekonomideki bu büyümenin sadece hükümetin sorumluluğu ve amacı olmadığını kaydeden Acar, "Başarıda, sorumlulukta, amaçta özel sektör ile beraber olduğumuz inancındayım. Bu durumda devlet ile özel sektörün amaç birliğini eş güdüme ve sinerjiye dönüştürmemiz gerektiğine inanıyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: