Kaymakam Ay: Ormana'yı Antalya'nın Safranbolusu Yapmaya Hazırız

İbradı Kaymakamı Bülent Ay, Ormana beldesindeki tarihi hatıllı (harç kullanılmadan) ve düğmeli evleri kültür turizmine...

İbradı Kaymakamı Bülent Ay, Ormana beldesindeki tarihi hatıllı (harç kullanılmadan) ve düğmeli evleri kültür turizmine kazandırmaya başladıklarını söyledi.

Kaymakam Ay, Ormana beldesinde 100 hatıllı ev bulunduğunu ve restore edilen bazı tarihi evlerin kültür turizmine açıldığını kaydetti. İbradı ve Ormana beldesini Antalya'nın Safranbolusu yapmaya kararlı olduklarını belirten Ay, yapılan tanıtımlarla tarihi konaklarda Almanya, İsviçre, Norveç, Hollanda, Danimarka ve Belçika'da eko turizmi ve doğa sever turistlerin kalmaya başladığını ifade etti.

Reklam
Reklam

Düğmeli ve hatıllı evlerle kültür, eko ve botanik turizmi yanı sıra bisiklet turlarına da ev sahipliği yapmak istediklerini belirten Ay, bunun için Ürünlü köyü Ormana beldesi, Oymapınar-Altınbeşik Mağarası (Ürünlü Köyü) etapları arası bisiklet turlarını yaygınlaştırmak istediklerini kaydetti.

Ay, "Antalya'ya gelen yabancı konuklara Torosların doğal güzelliğini göstermek istiyoruz. Bu bağlamda İbradı ve Ormana beldelerimizde bulunan 100 tarihi evi kültür turizmine kazandırmak istiyoruz. Restore edilen evlerimiz yabancı konuklarını ağırlamaya hazır. Bisiklet turu, eko, doğa sporları ve botanik turizmi ile bölgemizi alternatif turizmde cazibe merkezi yapmak istiyoruz. Bu konuda Antalya'nın Safranbolusu olmaya hazırız. Çünkü dünyada başka bir Altınbeşik Mağarası yok." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: