Kaymakam Bulgurlu: Eğitim ve öğretimin temelini sevgi oluşturur

Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, eğitim ve öğretimin temelini öğrenci sevgisi oluşturduğunu söyledi. Yeni...

Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, eğitim ve öğretimin temelini öğrenci sevgisi oluşturduğunu söyledi.
Yeni eğitim ve öğretim sezonu 75. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda yapılan törenle başladı. Törende bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, eğitimin temelini öğretmen, öğrenci ve veli saç ayağının oluşturduğunu söyledi. Manavgat'ta okullarda öğrenci, öğretmen ve veli diyalogunu iyi sağladığı için SBS ve YGS başarı sağladığını belirten Bulgurlu, öğrencilerin derste işlenilen konuların belleğinde kalıcı olması için dersi derste öğrenmeleri gerektiğini kaydetti. Geleceğin dahileri, idarecileri, bilim adamları, sanatkarları ve dünyayı şekillendirecek büyük insanlarının keşfi için okul öncesi eğitimin şart olduğunun altını çizen Bulgurlu, ülkelerin kalkınmasının da yetişmiş insan gücü ile doğru orantılı olduğunu söyledi. Bulgurlu sözlerini şöyle sürdürdü:"Eğitimin temelini sevgi oluşturur. Onun için çocuklar büyüyünce hangi makama gelirse gelsin hiç bir zaman ilkokul öğretmenini unutmaz. Bu unutulmamanın özünde sevgi vardır. Sevgi ile verilen ders konuları çocukların belleğinde kalıcı olur. Onun için öğretmenlerimizi dersleri sevgi eksenli anlatmalı. Kitap okumada da öğretmen, anne ve babalar çocuklara rol model olmalı." diye konuştu.

Reklam
Reklam

MANAVGAT'TA 34 BİN 629 ÖĞRENCİ DERS BAŞI YAPTI
Manavgat Milli Eğitim Müdürü Muammer Çınar, ilçede yeni eğitim ve öğretim sezonunda 34 bin 629 öğrencinin ders başı yaptığını söyledi. Öğretmen açıklarının bulunmadığını belirten Çınar, yeni öğretim sezonunda bin 744 öğretmenin görev yaptığını kaydetti.

  1. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda yapılan törene Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Metin Alkay, Manavgat Belediye Başkan Vekili Sema Ecevitoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Talat Deniz, Milli Eğitim Müdürü Muammer Çınar, İlçe Emniyet Müdürü Alper Tunga Gündoğmuş ve öğrenci velileri katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz