Kaymakam Bulgurlu: Gaziler Bizim Bu Dünyada En Aziz Varlıklarımız

Antalya'nın Manavgat ilçesinde, Mustafa Kemal Atatürk'e 19 Eylül 1921 tarihinde gazi unvanı ve mareşal rütbesinin...

Antalya'nın Manavgat ilçesinde, Mustafa Kemal Atatürk'e 19 Eylül 1921 tarihinde gazi unvanı ve mareşal rütbesinin verilmesinin 91'inci yılı kutlandı.

19 Eylül Gaziler Günü'nde Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Metin Alkaya ve Belediye Başkan Vekili Hasan Şekerlisoy Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Törende, Garnizon Komutanlığı'nda görevli Jandarma Üsteğmen Abdi Uçkuyu günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Kaymakam Bulgurlu ve Garnizon Komutanı Metin Alkaya, tören sonrası İlçe Jandarma Komutanlığı'na geçti. Bulgurlu ve Alkaya, burada 5 yıl önce Bingöl Kığı'da mayına basması sonucu ayağının birini kaybeden Gazi Jandarma Komando Er Latif Demir ile Gabar Dağı'nda PKK'li teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan Gazi Jandarma Komando Er İnan Işık'la sohbet etti.

Reklam
Reklam

Şehitlerin nurlu, gazilerin onurlu asker olduğunu belirten Kaymakam Bulgurlu, şehitlik mertebesinde sonra en ulvi değerin gazilik olduğunu söyledi. Vatan savunmasında şehit düşen ve yaralanarak gazi olan kahraman vatan evlatlarına her zaman minnet ve şükran duyduklarını belirten Bulgurlu, yüce milletin her zaman kahramanlık destanı yazan şehit ve gazilerine her daim sahip çıkarak baş tacı yapacağını kaydetti. Bulgurlu, "Şehitlerimiz de gazilerimiz de bizim en aziz varlıklarımız. Hepsi baş tacımız. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Bizim inancımızda şehitlikten sonra en ulvi mertebe gazilik. Vatan savunmasında gazi olan bütün gazilerimize minnet borçluyuz. Onlar bizim en kıymetli varlıklarımız. Hepsinin alınlarından ve ellerinden öpüyoruz." dedi.

Kaymakam Bulgurlu ve Alkaya, törenin ardından 2 gaziyi evinde ziyaret etti. Gazilerin Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü ve Manavgat Devlet Hastanesi'nde çalıştığı belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: