Kaymakam Bulgurlu: Sigara, alkol ve madde bağımlılığı kullanımı yaşı düşüyor

Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Yeşilay'ın, toplum yararına bir kuruluş olduğunu hatırlatarak, "Toplumda her geçen...

Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Yeşilay'ın, toplum yararına bir kuruluş olduğunu hatırlatarak, "Toplumda her geçen gün sigara, alkol ve madde bağımlılığı kullanımı yaşı düşüyor. Bunun önüne geçmek için toplumsal bilinç ve güç birliği şart." dedi.

Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, açıklamasında; sigara kullanımının düşmesi için okullarda öğretmenlerin öğrencilerine, hastanelerde doktorların da hastalarına rol model olması gerektiğine dikkat çekti. Bulgurlu, sigara içen bir doktorun hastasına 'sigara zararlıdır içme' demesinin hiç bir tesiri ve anlamının olmayacağını kaydetti.

Reklam
Reklam

Bulgurlu, "Çocuklarımızın, zararlı alışkanlıklara küçük yaşta alışmamaları için toplumda herkese görev düşüyor. Bir öğretmen, öğrencisinin yanında sigara içerse, öğrencisine 'sigara sağlığa zararlıdır sakın içme' demesi bir anlam ifade etmez. Öğrenciler, öğretmenlerini rol model alır. Öğretmenlerimiz, öğrencilerinin yanında sigara içerek rol modellikte hayal kırıklığına uğratmasın." diye konuştu.

Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, ayrıca, Yeşilay Manavgat Şube Başkanlığı'na Fatih Kaplan'ın getirildiğini ifade etti. Kaplan'ın şube başkanlığı, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Muharrem Balcı tarafından onaylandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: