Kaymakam Bulgurlu'dan Beyaz Bayraklı Otele Ziyaret

Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Antalya Valiliği tarafından beyaz bayrak verilen Manavgat'ın Kızılağaç mevkisindeki Starlight Otel'i ziyaret etti.

Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Antalya Valiliği tarafından beyaz bayrak verilen Manavgat'ın Kızılağaç mevkisindeki Starlight Otel'i ziyaret etti.

Manavgat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Birol Tuncel'in de hazır bulunduğu ziyarette, Kaymakam Bulgurlu, otelin Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Akpınar'ı kutladı. Bulgurlu, Antalya'da beyaz bayrak alan otel sayısının 12 olduğunu belirterek, "Bu beyaz bayrakların 4'ü Manavgat'ta. Birini de Starlight Oteli aldı. Burada hem otelin sahibi Ünal Akpınar'a hem de bu konuda emeği geçen çalışan arkadaşlarımıza Manavgat turizmine katkılarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi

Reklam
Reklam

Turizmin en iyi yapıldığı yerlerden birinin Manavgat olduğunu kaydeden Bulgurlu, bunda altyapı, uluslararası standartların çok iyi uygulanması ve Türk insanın misafirperverlik anlayışının büyük etkisi olduğunu söyledi.

Kaymakamlık olarak Manavgat'ı dünyanın en güvenli ve kaliteli bölgesi yapmak için çalıştıklarını vurgulayan Bulgurlu, "Çalışmalarımız sonucunda Türk Standartları Enstitüsü ile protokol imzaladık. ISO 22000'den tutun da beyaz bayrağa kadar otel ve turizmde bulunan bütün işyerlerinin kalite belgesi almalarını sağlayacağız. Uluslararası standartlarda belgelerimizi aldığımız zaman dünyanın neresinden kim gelirse gelsin her açıdan kaliteyi beklentilerini bulacaktır" diye konuştu.

Otel Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Akpınar da turizmin ülke için önemine işaret ederek, turizmi en iyi şekilde icra etmeye çalıştıklarını söyledi. Turizmin gelişmesi için devlet desteğinin şart olduğunu belirten Akpınar, devletin çeşitli kurumları arasında koordinasyon ve işbirliği sağlanarak turizmin daha da geliştirilebileceğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Turizmin son senelerde özellikle ulaşım imkanlarının artmasıyla hızla geliştiğine değinen Akpınar, şöyle konuştu:

"Rakiplerimizi geçmek için daha fazla çalışmalıyız. Bu sadece tesis yapmakla olmuyor. Çevresel faktörlerde çok önemlidir. Bu sadece turizmcilerin işi değil. Muhtarlardan yerel yönetimlere ve diğer işletmelere kadar herkesin el birliği ile en iyi şekilde çalışması çalışması gerekiyor. Şu anda eksikleri olabilir ama dünyanın en güzel denizine, tabiatına, iklimine, insanlarına, hizmetine sahibiz. Dünyanın diğer ülkelerinde bunların hepsini bir arada bulmak zordur. Bu koşullar altında turizmi mutlaka daha da geliştirmeliyiz."

Akpınar, turizmin istihdama büyük katkı sağladığını, klasik turizmin yanı sıra kongre ve spor turizmi için de çalışmak gerektiğini söyledi.

Muhabir: Mustafa Taş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: