Kaymakam Burgurlu: Dünyanın En Aziz Varlıkları Şehitler Ve Aileleridir

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıl dönümü...

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıl dönümü etkinlikleri Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başladı.

Çanakkale şehitlerini anma etkinlikleri çerçevesinde Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Metin Alkaya ve siyasi parti temsilcileri Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Törende Jandarma Üsteğmen Abdi Üçkuyu günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.

Tören bitiminde İlçe Jandarma Komutanlığı, şehit aileleri ve gazileri ağırladı. Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, "Dünyanın en aziz varlıkları şehitler ve şehit aileleridir" diyerek 1996 yılında Bitlis Tatvan'da PKK terör örgütü tarafından yapılan karakol saldırısında şehit olan Jandarma Onbaşı Mehmet Koparan'ın Manavgat'ın Taşağıl beldesinde yaşayan anne ve babası İdris-Hatice Koparan çiftinin elini öptü. 'Şehitlerin aziz, gazilerin onurlu asker' olduğunu belirten Bulgurlu, "Beni de oğlunuz kabul edin. Dünyanın en aziz varlıkları şehitler ve şehit aileleridir. Şehit annelerimiz annemiz, şehit babaları babamız, şehit ablaları ablamız ve şehit ağabeyleri de ağabeylerimizdir. Bütün şehit annesi ve babası bu milletin baş tacıdır. Çanakkale Zaferi bu milletin tarih sahnesinde yeniden var olmasının adıdır. Şehitlerimize ve ailelerine minnet borçluyuz. Bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kaymakam Bulgurlu, şehit ailesi İdris-Hatice Koparan çifti ve Kore gazileri Yusuf Mehtap ve Mehmet Kara ile bir süre sohbet etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz