Kaymakam Çıtak: Okuma salonlarının sayısı artırılmalı

Toroslar Kaymakamı Kaya Çıtak, kenar mahallelerdeki maddi imkanı yetersiz öğrencilere dershane imkanı sağlayan okuma salonlarının...

Toroslar Kaymakamı Kaya Çıtak, kenar mahallelerdeki maddi imkanı yetersiz öğrencilere dershane imkanı sağlayan okuma salonlarının sayısının artması gerektiğini belirtti.
Çıtak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yılmaz ile Mersin Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Mersin -Der) bünyesinde faaliyet gösteren Ufuk Okuma Salonlarını ziyaret etti. Öğrencilerle yerli malı kutlamasına katılan Çıtak, Mersin-Der Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Çınar’dan bilgi aldı. Çınar, Mersin’de 3 olan okuma salonlarının sayısını yaptıkları çalışmalarla 5’e çıkardıklarını kaydetti.
Okuma salonlarında dershaneye gitme imkanı bulamayan fakir öğrencilere SBS ve okul derslerine takviye kursları verdiklerini ifade eden Çınar, “Bunun yanında sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunarak öğrencilerin sosyal gelişimine katkı sunuyoruz” dedi.
Kaymakam Çıtak ise okuma solanlarının daha çok açılması gerektiğini kaydetti. Çıtak, okuma salonlarından vatanını milletini ülkesini seven çocukların yetişmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yılmaz ise çekilen emeklerin güzel işlere vesile olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz