Kaymakam Demiral Hidroelektrik Santrallerinde İncelemelerde Bulundu

Sivas’ın Suşehri ilçesinde hidroelektrik santrallerini inceleyen Kaymakam Mehmet Demiral, “Türkiye’nin elektrik üretimine büyük katkı sağlayan...

Sivas’ın Suşehri ilçesinde hidroelektrik santrallerini inceleyen Kaymakam Mehmet Demiral, “Türkiye’nin elektrik üretimine büyük katkı sağlayan hidroelektrik santrallerinin ilçemizde bulunması bizler için büyük mutluluk vericidir” dedi.

Suşehri Kaymakamı Mehmet Demiral, ilçe sınırları içerisinde bulunan Kılıçkaya Barajı ve Çamlıgöze Barajı Hidroelektrik Santralleri’nde incelemelerde bulundu. 1980 yılında inşaat çalışmalarına başlanan, 1990 yılında 120 MHW gücüyle elektrik üretimine başlayan Kılıçkaya Barajı ve 1999 yılında 32 MHW gücüyle elektrik üretimine başlayan Çamlıgöze Barajı Hidroelektrik Santralleri’ni gezen İlçe Kaymakamı Demiral, barajlar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Suşehri’nin adı gibi suyu bol olan bir yerleşim yeri olduğunu belirten Demiral, “İlçemiz konum itibariyle önemli bir yerde. Özellikle bölgemizden geçen D-100 karayolu ve Türkiye’nin elektrik üretimine büyük katkı sağlayan Kılıçkaya ve Çamlıgöze barajlarının ilçemizde olması büyük önem arz etmektedir. Çünkü bu gibi güzel tesisler, yurdumuzun dört bir köşesinin aydınlatılmasında büyük katkı sağlamaktadır. Bu nedenle gurur duyduğumu ifade ediyorum. Ama özellikle Kılıçkaya barajımızın 22 yıllık olmasından dolayı, kumanda odasının yeni teknolojik sisteme dönüşmesi gerektiğini öğrendim. Bu konuda ise Elektrik Üretim A.Ş. Kılıçkaya Hidroelektrik Santrali İşletme Müdürlüğümüz gerekli yazışmaları yaptığını söyledi. Kumanda odasındaki yeni teknolojik sistemin kısa sürede yapılacağını düşünüyorum. Çalışan tüm personeli tebrik ediyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Kaymakam Mehmet Demiral’a incelemelerinde Belediye Başkanı Sedat Sel ve İlçe Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı Yusuf Küçükbaşol da eşlik etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: