Kaymakam Doğan`dan Yardım Sevenler Derneği`ne Ziyaret

Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, Türkiye Yardım Sevenler Derneği Çorlu Şubesi`ni ziyaret etti. Dernek Başkanı İnci...

Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, Türkiye Yardım Sevenler Derneği Çorlu Şubesi`ni ziyaret etti. Dernek Başkanı İnci Aksu ve dernek üyeleri ile görüşen Kaymakam Doğan dernek çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, Çorlu Halk Kütüphanesinin de yer aldığı Özel İdare Binasının zemin katında bulunan Türkiye Yardım Sevenler Derneğinin Çorlu Şubesi`ni ziyaret etti.

Dernek başkanı İnci Aksu ile bir süre görüşen ve derneğin çalışmaları ile ilgili olarak bilgiler alan Kaymakam Doğan, Başkan Aksunun isteklerini de dinledi. TYSD Çorlu Şubesi Başkanı İnci Aksunun ‘kaymakamlıktan size gönderdiler, belediyede size gönderdiler, bize siz yardım edecekmişsiniz’ diyerek pek çok kişinin derneğin kapısını çaldığını dile getirmesi üzerine Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan: “Biz hem Çorlu Kaymakamlığı olarak hem de ben Hulusi Doğan olarak ne bir derneğe, ne bir vakfa ne de bir kişiye hiç kimseyi yardım için yönlendirmeyiz, göndermeyiz. Hiç kimseye telefon dahi açıp yardım yapın demeyiz. Bizim vakfımız var. Bize müracaat eden kişi yardımlardan yararlanabilecek konumda ise vakfın imkanları ölçüsünde yardım yaparız. Bunun dışında hiç kimseyi hiçbir yere yönlendirmeyiz. Bu şekilde sizin kapınızı çalan olursa yalandır, inanmayın sahtekarlara prim tanımayın” dedi.

Reklam
Reklam

İnci Aksu, Çorlu Huzurevinin bitişiğinde yaklaşık 5 dönümlük bir dernek arazileri bulunduğunu ve eğitim alanı olan bu yere okul kazandırmak için görüşmeler yaptıklarını söyledi. Özel bir kolej ile anlaşma sağladıklarını ancak Milli Eğitim Müdürlüğünün okul yapımına onay vermediğini de belirtmesi üzerine Kaymakam Doğan: “Biz kamu adına görev yapıyoruz. Kamunun temsilcileriyiz. Milli Eğitim Müdürlüğü bu alana özel bir okul yapılmasına müsaade etmeyebilir. Ancak şunu yapabiliriz. Özel İdare ile görüşme sağlarız, arazinize okul yapılması ve Yardım Sevenler adının verilmesi için protokol imzalarız, bölgede neye ihtiyaç varsa ilkokul ya da ortaokul onu yaparız. Bu konuda gerekli görüşmelere başlayabiliriz. Size bu konuda çalışma yapacağımın sözünü verebilirim. Bunun dışında bir hayırsever çıkar ve okul yaptırmak istiyorum ancak adımın verilmesini istemiyorum derse, sizin arsanıza okul yapılmasını sağlar yine sizin adınızı veririz. Ancak hayırsever ben okul yaptıracağım adımı da vereceğim derse sizin adınızı da veremeyiz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

TYSD Çorlu Şubesi olarak yardım çalışmalarına ve öğrenci burslarına devam ettiklerini de kaydeden İnci Aksu: “Çorlu Ticaret Borsası Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmenlerinin nezaretinde bir araya gelmişler. Kendi imkanları ile temin ettikleri öğrencilerin evlerinden getirdikleri erzakları toplayıp gıda paketleri hazırlamışlar. Derneğimize müracaat ederek ihtiyaç sahiplerinin listelerini istediler. İhtiyaç sahiplerine tek tek ulaşarak bu yardımları kendileri yapmak istediklerini belirttiler. Biz de yardıma ihtiyacı olan kişileri bildirdik ve gıda paketlerinin kendilerine ulaşması için vesile olduk. Bu davranışlarından ötürü öğrencilerimizi ve hayata geçirilen çalışmaya ön ayak olan öğretmenlerine de teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: