Kaymakam Dönmez: Fitre ve zekatımızı Afrika’ya gönderilim

Yozgat’ın Sarıkaya İlçe Kaymakamı Yaşar Dönmez, Afrika’da açlık ve yokluk içinde yaşam mücadelesi veren insanlar...

Yozgat’ın Sarıkaya İlçe Kaymakamı Yaşar Dönmez, Afrika’da açlık ve yokluk içinde yaşam mücadelesi veren insanlar için başlatılan yardım kampanyasına herkesin fitre ve zekatlarını vermesi gerektiğini söyledi.
Yozgat Valiliği tarafından il genelinde başlatılan ‘Afrika’ya Yardım Kampanyası’ kapsamında Sarıkaya Anadolu İmam Hatip Lisesi Salonu'nda bir toplantı düzenlendi.
Toplantıda konuşan Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez, Afrika’da bir insanlık dramı yaşandığını ifade etti. Kaymakam Dönmez, "Yozgat Valimiz Sayın Necati Şentürk’ün il genelinde başlattığı ve özellikle üzerinde durduğu yardım kampanyasına bizde Sarıkayalılar olarak üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getirerek katkı sağlayacağız. Afrika’da insanlar açlıktan yokluktan hayatlarını kaybediyor. Bir anne iki çocuğundan birini doyurmak için tercih etmek zorunda kalıyor. Bu olaya hiç kimse duyarsız kalamaz. İçinde bulunduğumuz mübarek ay nedeniyle fitre ve zekatlarımızı buraya vermemiz en hayırlı katkı olacak. Bu nedenle herkesin Afrika’ya yardım kampanyasına elinden gelenin daha fazlasını yapmak suretiyle destek vermesi gerekir." dedi.
Sarıkaya Müftüsü Süleyman Eroğlu da yardım kampanyası kapsamında diyanet olarak 40 bin lira para toplandığını ifade etti. Eroğlu, "İlçemiz genelinde başlatılan kampanyaya gerek köy muhtarlarımız gerekse imamlarımız vatandaşlarımızı bilgilendirerek konunun ne kadar önemli olduğunu anlatmalılar. Geçen gün birisi yanıma geldi ve 5 bin lira para yardımında bulundu. Allah yardımlarını kabul etsin. Bu mübarek günlerin manevi atmosferinde açlıkla sabrımızın ölçüldüğü bugünde Afrika’da açlıktan susuzluktan yaşam mücadelesi veren, hayatlarını kaybeden çocukları ve bütün insanları gözümüzün önüne getirelim ve elimizden geldiğince yardımda bulunalım." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz