Kaymakam Duru’dan Sigara Bırakma Kampanyası

Türkiye genelinde, uyuşturucu ve alkolün kullanma yaşı her geçen gün düşerken, başlama yaşı ilkokul çağına...

Türkiye genelinde, uyuşturucu ve alkolün kullanma yaşı her geçen gün düşerken, başlama yaşı ilkokul çağına kadar düşen sigara konusunda Vize Kaymakamı Murat Duru, ‘Sigarayı bırakma kampanyası’ başlattı.

Kampanyayla ilgili açıklamada bulunan Kaymakam Duru, “sigara kullanma yaşının giderek düşmesi nedeniyle çocuklara sigara içme diyebilmek için öncelikle bizlerin sigarayı bırakarak onlara örnek olunması gerektiğini” söyledi.

Başta kanser olmak üzere hastalıkların yüzde 80’i sigara nedeniyle ortaya çıkmakta olduğunun altını çizen Kaymakam Duru; “Bilindiği gibi sigaranın içinde vücuda zararlı çok fazla zehirli madde bulunmaktadır. Başta kanser olmak üzere hastalıkların yüzde 80’i sigara nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Hastalık ve sakatlıkların yanı sıra yılda 100 milyar doların üzerinde bütçesi olan sigara ile aile bütçeleri de zarar görmektedir. Yüksek oranda ithal sigara tüketildiği içinde harcadığımız paraların büyük bir bölümü başka ülkelere aktarılmış oluyor. Ayrıca en önemli olan konulardan bir tanesi de, sigara nedeniyle yaşanan sağlık sorunlarının devletimizin bütçesine getirdiği yüktür” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

“İLK GÖNÜLLÜ GÜRCAN AVŞAR”

Kaymakam Murat Duru tarafından başlatılan ‘Sigarayı bırakma kampanyası’ münasebetiyle ilk sigarayı bırakma sözünü Vize esnaflarından Gürcan Avşar verdi. Hükümet konağı önünde dolu sigara paketini ve kullandığı çakmağı Kaymakam Duru’ya veren Avşar, “Bu güzel kampanyaya ilk gönüllü olarak ben katılmak istiyorum. Böylelikle yıllardır bırakma düşüncesinde olduğum sigarayı bırakacağıma inanıyorum” dedi.

ŞG-MC

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: