Kaymakam Görükmez: Resmiyette olmayan mezraya nasıl hizmet götürelim

Muş'un Bulanık ilçesi Kaymakamı Ferit Görükmez, ilçeye bağlı Sarıaltun isimli bir mezranın resmi kayıtlarda bulunmadığını...

Muş'un Bulanık ilçesi Kaymakamı Ferit Görükmez, ilçeye bağlı Sarıaltun isimli bir mezranın resmi kayıtlarda bulunmadığını söyledi. Görükmez, Sarıaltun soyadlı kişilerin oluşturduğu 3-5 haneli bir yerleşim yerinin yollarının açılmadığına yönelik olarak yerel basında çıkan haberleri anlamakta zorluk çektiğini belirtti.

Ferit Görükmez, 'Sarıaltun' isimli mezranın yollarının açılmadığını iddia eden köylülerin açıklamalarının yerel medyada haberleştirilmesi üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

Yollarının açılmadığını iddia eden köylülerin yaşadığı mezranın, Özel İdare kayıtlarına göre resmi vasfı olmayan bir yerleşim olduğunu kaydeden Kaymakam Görükmez, "Bu nedenle belirtilen yerin ham yolu dahi yoktur. İlçemizde yaklaşık 100'e yakın köy ve mezradan oluşan yerleşim birimi vardır. Kasım ayının ilk haftasından itibaren ekiplerimiz karla mücadele etmektedirler.” dedi.

Reklam
Reklam

Olmayan bir mezranın nasıl haber yapıldığına halen bir anlam veremediğini kaydeden Görükmez, şöyle devam etti: “Bulanık ilçesi Sarıaltun mezrası olarak yerel basında bir kaç gündür yollarının açılmaması nedeniyle bazı vatandaşların mağdur oldukları yönünde haberler çıkmaktadır. Öncelikle Dokuzpınar köyüne bağlı Sarıaltun adında mezramız yoktur. 40–50 gündür ailesinin yanına gidemeyen Özel İdare çalışanları gayretle mücadele ederken resmi bir statüsü olmayan mezranın yolunun açılmadığını söylemek duyarsızlıktır. Belirtilen yerleşim yerinin yolu daha önce de açılmış olup tekrar kapanmıştır. Resmi vasfı olan mezralar dahi açılmadan izinsiz meraya yerleşim yapmış bir ailenin devamlı yollarının açılmasını istemesi anlamsızdır." ifadelerini kullandı.
Bulanık Kaymakamlığı olarak imkânlar dâhilinde piyasadan kiraladıkları araçlarla büyük bir gayretle çalıştıklarını kaydeden Görükmez, "112'ye yapılan hastalık ihbarlarının büyük çoğunluğunun gerçek dışı olduğu bir ortamda, acil vakalara müdahaleler zaman kaybına neden olmakta, araçlarımızı nedensiz meşgul etmektedir. Vatandaşlarımızın bu konularda duyarlı olmalarını, elimizdeki araçlarla gece-gündüz uğraş verdiğimizin bilinmesini isteriz.” görüşlerine yer verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz