Kaymakam kendisini eleştiren muhtarlara kınama cezası verdi

Sakarya'nın Taraklı ilçesi Kaymakamı Muhlis Arslan, geçen yıl basın açıklaması sırasında kendisini eleştiren 5 köyün...

Sakarya'nın Taraklı ilçesi Kaymakamı Muhlis Arslan, geçen yıl basın açıklaması sırasında kendisini eleştiren 5 köyün muhtarına 'yetkisiz demeç verdikleri' gerekçesiyle kınama cezası verdi. Söz konusu cezanın Türkiye'de bir kaymakam tarafından muhtarlara verilen ilk kınama cezası olduğu iddia edildi.

Sakarya’nın TTNET reklamındaki Mümkünlü adıyla tanınan Taraklı ilçesinin Kaymakamı Muhlis Arslan, kendisini eleştiren muhtarlar hakkında ‘yetkisiz demeç verdikleri' gerekçesiyle disiplin soruşturması açarak, kınama cezası verdi. İlk kez böyle bir ceza ile karşı karşıya kalan muhtarlar ise şaşkınlıklarını ifade etti.

Reklam
Reklam

Uğurlu köyü Muhtarı Şaban Ak, Hacıyakup köyü Muhtarı Mehmet Türkdoğmuş, Alballar köyü Muhtarı İbrahim Çam, Duman köyü Muhtarı Rahmi Doğan ve Pirler köyü Muhtarı Sadi Güneş, geçen yıl 27 Eylül’de bir açıklama yaparak Kaymakam Arslan’ı eleştirdi.

Muhtarlar basın açıklamasında Arslan’ın kendilerine çeşitli vesilelerle sert davrandığını ve hakaret ettiğini ileri sürdü. Bu iddialar üzerine Kaymakam Arslan, muhtarlar hakkında ‘yetkisiz oldukları halde basına demeç verdikleri’ gerekçesiyle disiplin soruşturması başlattı. Arslan, muhtarlara yazı yazarak savunma yapmalarını istedi.

Muhtarlar savunma yazısında şunları belirtti: “Biz atamayla değil halkın oyuyla seçildik. Siyasi toplantılarda milletvekillerini, hükümeti hatta başbakanı bile eleştiriyoruz. Bu güne kadar hiçbir uyarı almadık. Başbakanı eleştirmenin serbest olduğu bir ülkede kaymakam hakkında demeç vermek suç olur mu? Üstelik o demeçte biz yaşadığımız sıkıntıları anlattık.”

Kaymakam Arslan muhtarların yaptığı bu savunmayı da yetersiz buldu ve disiplin soruşturması sonunda savunmalarını aldığı muhtarları 657 Sayılı Kanun'a dayanarak ‘Basına izinsiz demeç verdikleri' için kınama cezasına çarptırdı. Arslan, muhtarlara gönderdiği resmi yazıda, “Bundan sonraki daha dikkatli olun.” uyarısında da bulundu.

Reklam
Reklam

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA DA BULUNDU

Kaymakam Muhlis Arslan, kınama cezasının yanı sıra muhtarların eleştiriden çok kendisine hareket ettikleri gerekçesiyle savcılığı da suç duyurusunda bulundu. Konu hakkında basına açıklama yapmak istemeyen Arslan, açıklama yapma gereği duyarsa kaymakamlığın internet sitesine koyabileceğini bildirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz