Kaymakam Malğaç: Sorunların tespiti ve çözümünde önemli mesafe aldık

Zonguldak’ın Alaplı ilçesi Kaymakamı Yıldıray Malğaç, ilçenin sorunlarının tespiti ve çözüme kavuşturulması yönünde 7 aylık...

Zonguldak’ın Alaplı ilçesi Kaymakamı Yıldıray Malğaç, ilçenin sorunlarının tespiti ve çözüme kavuşturulması yönünde 7 aylık sürede önemli mesafeler kat ettiklerini söyledi.

Yıldıray Malğeç, ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi. Hükümet Konağı yemekhanesinde düzenlenen kahvaltılı toplantıda konuşan Kaymakam Malğaç, sorunların tespiti ve çözüme kavuşturulması önemli çalışmalar yaptıklarını bildirdi. 2012 yılı içinde İller Bankası'ndan Alaplı'ya 651bin lira ödenek ayrıldığını kaydeden Malğaç, paranın önemli bir kısmını köy yollarının asfaltlanması için kullanacaklarını söyledi.

Reklam
Reklam

İlçe merkezi ile Çay köyü arasındaki yolda bir takım sıkıntılar olduğunu ifade eden Malğaç, “Mollabey yolu sıkıntılı bir yolumuz. Mevcut yola alternatif olarak Alaplı çayı boyunca Mollabey’e bağlayacak bir yol yapmak. Bunu yaparken derenin ıslah olması gerekiyor. Ayrıca Gümeli yolu ile ilgilide Devlet Su İşleri'nin bazı çalışmaları var. İller bankasından 2012 yılında ayrılan ödenek ile köy yollarımızı tamir çalışmaları ve Mollabey - Aydınyayla köyleri arasındaki yolu da asfaltlamayı planlıyoruz.” dedi.

Alaplı Kürkükler köyünde çöken yol ile ilgi projenin hazırlandığını anlatan Malğaç, “Alaplı’yı Ormanlı beldesi ve Devrek ilçesine bağlayan karayolunun Kükükler köyü Yazılı Mahallesi mevkiinde çökmesinin ardından bu yolu kullanan servis minibüsleri alternatif yollara yönlendirilmiştik. Yolun geçici çözümle açılması riskli olacağını düşündüğümüz için Karayolları tarafından bir proje hazırlanarak ihalesi yapıldı. Önümüzdeki günlerde yolun yapılması için çalışmalar başlayacağını düşünüyorum.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

"SİGARAYI BIRAK GÖMLEĞİ KAP KAMPANYASI BAŞLATTIK"

Sigarayı bıraktırma kampanyası başlattıklarını kaydeden Malğaç, "Alaplı Kaymakamlığı olarak sigarayı bırakan memur ve esnaf vatandaşlarımıza bir gömlek hediye ederek hem sigarayı bırakmayı özendirmek hem de bu konuya dair hassasiyeti vurgulayarak toplumsal bilincin yükselmesini ve yayılmasını amaç edindik." şeklinde konuştu.

Barınma sorunu olan 5 ailenin ev sorunun çözdüklerini kaydeden Malğaç, yeni emniyet binası yapılması için çalışma başlattıklarını söyledi.

Toplantıya, Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Levent İşçan, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, Özel İdare Müdürü Şaban Emiroğlu, Mal Müdürü Adnan Çetin, Gurup Sağlık Başkanı Gamze Oynar, Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Uysal katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: