Kaymakam Özefe 2 Bin Rakımda Pist İnceledi

Sporcuların taleplerini dinleyen Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, Akpınar Köyü sınırları içindeki Göktepe mevkiinde 2 bin...

Sporcuların taleplerini dinleyen Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, Akpınar Köyü sınırları içindeki Göktepe mevkiinde 2 bin 40 rakımındaki yamaç paraşütü pistinde incelemelerde bulundu. Özefe pist için “Bu haliyle bile yamaç paraşütü sporuyla ilgilenenlerin gözdesi” dedi.

Piste kadar yol yapılmasının kendilerine talep olarak ulaştığını belirten Özefe, “Akpınar özellikli köylerimizden birisi. Yamaç paraşütü sebebiyle rağbet gören bir yer. Bu sporla uğraşan arkadaşlarımızın daha önceden bize başvuruları var. Yol yapımı konusunda bize anlatılanlara bakınca çok uçuk bir rakamla karşılaştık. Muhtarımızla bir değerlendirme yapınca çok daha uygun şartlara uçuş noktasına kadar bir yolun yapılabileceği fikri uyandı. Eğer eldeki imkanlarla bu yol yapımı gerçekleşirse köyümüz için büyük katkısı olacak, köyümüz bir cazibe merkezi olacak” dedi.

Reklam
Reklam

İncelemelere katılan Akpınar Köyü Muhtarı Hüseyin Serin de “Yamaç paraşütü köyümüzün tanıtımı için güzel bir sportif faaliyet . Yamaç paraşütü için köyümüz çok uygun bir yapıya sahip. Ancak uçuşun gerçekleştirildiği Göktepe Mevkiindeki Bozoğlan Tepesi’nin 2 bin 40 rakımına çıkan bir yol yok. Geçmişte müracaat ettik, yol ölçüldü. Ancak keşif bedeli bildiriminin çok yüksel olduğu görüldü. Çok daha uygun imkanlara bu yolun yapılabileceğini düşünmekteyiz” diye konuştu.

“Uçuş noktasına yol getirilmesi ve bir tesis kazandırılmasının zor olacağını sanmıyoruz” diyen Serin, “Eğer bu çalışma gerçekleşirse ekonomik anlamda köyümüze büyük katkısı olacağı düşüncesindeyiz. Pilotlar gelip uçuş yapıyor, onları izlemeye gelenler var, diğer taraftan turistler karavanlarıyla gelerek köyümüzde konaklamaya bile başladı” şeklinde konuştu.

Yamaç Paraşütü Pilotu Güner Sargın ise uçuş pisti ile ilgili bilgiler aktardı.

Sargın, “Burada oldukça geniş ve yeterli bir pistimiz var. Genelde limitler dahilinde günün her saati uçuş yapılabiliyor. Tepenin dibinde çeşitli iniş yerleri mevcut. Burada yamaç paraşütü için her şey çok uygun. Tek eksiğimiz piste ulaşan bir yolumuzun olmayışı. Eğer bu problem ortadan kaldırılırsa burada çeşitli organizasyonlarında önü açılmış olacak” diye konuştu.

Reklam
Reklam

İnceleme gezisi sonunda bir değerlendirmede bulunan Kaymakam Özefe, şunları kaydetti:

“Yamaç paraşütü yapılan yer Göktepe mevkii, 2 bin 40 rakımı. Yer yer 2 bin 200 rakıma kadar ulaşıyor. Yamaç paraşüttü için oldukça da uygun bir alan. Görmezden önce ve yerinde aldığımız bilgilerle mevkiinin Türkiye’de sayılı yamaç paraşütü yapılabilecek yerlerden birisi olduğunu öğrendik. Gerek doğal anlamda essiz görselliğe sahip hem de bu sporu yapmaya engel teşkil edebilecek yapılardan çok uzak. Yolu olmamasına karşın bu haliyle bile yamaç paraşütü sporuyla ilgilenenlerin gözdesi bir yer. Özellikle bu spor dalıyla uğraşanları Akpınar Köyümüze çekebilmek için bu piste yol yapılması gerekli. Yer orman arazisi, dolayısıyla gerekli projeler hazırlanıp, yolunun bir an önce yapılması gerektiği kanaatindeyiz. Yapılması içinde çaba sarfedeceğiz.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: