Kaymakam Özyiğit, dakikada 12 bin kelime okuyan öğrenciyi ödüllendirdi

Hatay Dörtyol Kaymakamı Hacı Hasan Özyiğit, dakikada 11 bin 725 kelimeyle dünya hızlı okuma rekoru...

Hatay Dörtyol Kaymakamı Hacı Hasan Özyiğit, dakikada 11 bin 725 kelimeyle dünya hızlı okuma rekoru kıran Özel Gümüş İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Tarık Yiğit'i ödüllendirdi.
Kaymakam Özyiğit, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Erdal, Milli Eğitim Şube Müdürü Şamil Temiz, Gümüş İlköğretim Okulu Müdürü Cabir Göksu, dünya şampiyonu Tarık Yiğit ve babası Hasan Basri Yiğit'i makamında ağırladı.
Bu başarıdan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Kaymakam Özyiğit, 10 yaşındaki bir çocuğun 1 dakikada 12 bin kelime okumasının inanılması zor bir durum olduğunu söyledi.
Özyiğit, küçük yaşta bunu başarabildiği için öğrenciyi tebrik ederek, "Onu yetiştiren anne babasını ve bu eğitimi almasında büyük katkısı olan uzman eğitimci Selahattin Yaylamaz’ı da tebrik ediyorum. Kırdığı bu rekorla ilçemizin adını tüm dünyaya duyuran ve kırılması zor bir rekora imza atan Tarık Yiğit’e tüm yaşamı boyunca başarılar diliyorum." dedi.
Rekortmen öğrenci Tarık Yiğit ise kursa ilk başladığında bir dakikada 125 kelime okuduğunu, 30 saatlik bir eğitimin ardından 700 kelimeye ulaştığını belirtti. Bir ay sonra tekrar bir eğitime katıldığını ve dakikada bin 500 kelimeye çıktığını anlatan Yiğit, bu süre içerisinde yaptığı çalışmalarla 10 bin kelimenin üzerine çıkmayı başardığını ifade etti.
Rekortmen öğrenciyi yetiştiren uzman eğitmen Selahattin Yaylamaz da Tarık Yiğit'ten önceki dünya rekorunun 13 yaşında iken 6 bin kelime okuyan Amerikalı Mariel Aragon'da olduğunu, ancak rekorun şu andan itibaren dakikada 11 bin 725 kelime okuyan Tarık Yiğit’e ait olduğunu kaydetti.
Kendisi de bir eğitimci olan Tarık Yiğit'in babası Hasan Basri Yiğit de hızlı okuma kursuna başlamadan önce oğlunun derslere karşı çok ilgisiz ve içine kapanık bir çocuk olduğunu aktardı. Yiğit, oğlunun kurslara katıldıktan sonra bu sorunlarının tamamen ortadan kalktığını ifade etti.
Ziyaretin sonunda Kaymakam Hacı Hasan Özyiğit, rekortmen öğreniciye çeşitli hediyelerle ödüllendirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz