Kaymakam Sağlam: Cizre'nin eğitim seviyesi hızla yükselecek

Şırnak'ın Cizre Kaymakamı Mehmet Ali Sağlam, gençleri eğitime kazandırmak için büyük gayret sarf ettiklerini belirterek,...

Şırnak'ın Cizre Kaymakamı Mehmet Ali Sağlam, gençleri eğitime kazandırmak için büyük gayret sarf ettiklerini belirterek, en ücra köylere bile okul yaptıklarını belirtti.
SBS ve ÖSS'ye hazırlanan gençlere her türlü desteği verdiklerini söyleyen Sağlam, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler arasındaki ilişkilere de büyük önem verdiklerini kaydetti. Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenen kural ve kriterlerin kararlılıkla takip edileceğini söyleyen Kaymakam Mehmet Ali Sağlam, eğitim ve öğretim süreçlerinde teknolojik araç ve gereçlerin kullanılmasını yaygınlaştıracaklarını, derslerin görsel imkânlardan yararlanılarak anlatılmasını sağlayacakalrını ifade etti. Sağlam, “Veliler evlerinde ziyaret edilecek. Okul yöneticilerinin, öğretmen, öğrenci, veli, aile ve çevre ile olan iletişimlerinin daha etkin hale getirilmesi için sosyal etkinlikler düzenlenecek. İlçe-il düzeyinde ve ulusal-uluslararası kapsamda yapılacak sosyal ve kültürel aktivitelere öğrencilerin aktif katılımları sağlanacak. Öğrencileri sokaktan okula çekmek için okullar cazibe merkezi haline getirilecek, öğrenciler sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere yönlendirilecektir.” dedi.
Cizre Kaymakamlığı olarak 9 ilköğretim okulunu bakım ve onarımdan geçirdiklerini anlatan Kaymakam Sağlam, okullardaki fiziki eksikliklerin giderildiğini söyledi. Sağlam, etkin ve düzenli eğitim verilmek üzere iç ve dış tesisatlar, iç ve dış cephe boyaması, kamera sistemi, dersliklerdeki yeni kapılar olmak üzere büyük bir onarım yaptıklarını ifade etti. Sağlam, yaklaşık 600 bin TL maliyetle yapılan onarımların öğretmen, öğrenci ve velileri memnun ettiğini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz