Kaymakam Sezgin, Basında Hakkında Çıkan Haberleri Değerlendirdi

Demirci Kaymakamı Yalçın Sezgin'i ziyaret eden köy ve mahalle muhtarları, Sezgin hakkında bir gazetede çıkan...

Demirci Kaymakamı Yalçın Sezgin'i ziyaret eden köy ve mahalle muhtarları, Sezgin hakkında bir gazetede çıkan haberlerden dolayı üzüntü duyduklarını bildirdiler. Muhtarlara teşekkür eden Kaymakam Sezgin, kendisiyle çıkan haberleri de değerlendirdi.

Hakkında çıkan haberlerin "maksatlı" olduğunu öne süren Kaymakam Sezgin, “Haberde iddia edilen komisyonun öğretmeni dinlemesi, komisyon raporunun bana gelmesi, bunlar doğru değildir. Benim çocuklarımın 4 yıldır okuduğu okulda hiçbir öğretmene, ben çocuklarımın durumunu sormadım. Öğretmenler orada, sorsunlar” Dedi.

Reklam
Reklam

Sezgin, açıklamasına şöyle devam etti: “Demirci'de eğitim öğretim gören çocuklarımızın başarısı için hep gayret saffettim. Elbette öğretmenlerimiz bu başarının mimarı ama, bu ilçenin genel yönetiminden, eğitim durumundan Kaymakam olarak ben sorumluyum. Biz bu sorumluluğu bugüne kadar dikkat ve itina ile yerine getirdik. Biz devletin, özel idarenin programı dışında da, hayırseverlerden kuruş kuruş para bularak eğitime katkıda bulunduk. Akıllı tahta uygulamasına yerel imkanlarla destek olduk. Motivasyon arttırıcı kitaplar, başarılı öğrenciler için ödül bisikletler temin ederek onları çalışmaya teşvik ettik. Bunların parası, bizim hayırseverlere rica ederek yaptığımız işler. Alanında uzman eğitimcileri Demirci'ye getirdik. Son bir ayda, yurt içi ve yurt dışında yüzlerce konferans vermiş eğitimci, yazar üç konuğumuzu Demirci eğitimine katkı için getirdik. Kaç tane ilçede bir ayda bu şekilde çalışma yapılıyor. Bu konukların masrafları yerel imkanlarla karşılanıyor. İki yıldır bu çalışma düzenli şekilde devam ediyor. Hayırseverlerin eğitime katkısı için çaba sarfediyoruz. Üşümüş Köyü'nde yaptığımız okul, merkezde anaokulu, Kargınışıklar Basri Koçyiğit İlköğretim Okulu, Basri Koçyiğit Kültür Merkezi, bizim davetimizle katkıda bulunan gönüllülerin eseridir. Gerçi haberin yorumlar bölümünde bir yorumcu, rahmetli Basri amcanın yaptığı eserler için 'Kaymakam Hayırsever Basri Koçyiğit ile kanka oldu, onun yaptığı işleri konuşuyor' diye yorum yapmış. Bu seviyede insanların haberinin peşine düşen insanlar beni üzüyor. Bu habercinin trenine binen ve 'haber kutsaldır, yorum hürdür' ortamını küfür ve hakaret ortamına getirenleri yargıya havale ediyorum. Bunlar Demircili olamaz. İlgili kişi o yorumu kaldırttı, ama geç kaldı. O yorum şu anda mahkemede."

Reklam
Reklam

"HUKUKİ SÜREÇ HERKES İÇİN HAYIRLI OLSUN"

"Değerli arkadaşlarım şikayet edilebiliriz, eleştirilebiliriz, ama hakaret kabul edemeyiz. Hele öğretmen üzülmüş diye başlayıp en ağır hakaretleri yazan anlayış, kendi içindeki niyetini ortaya koyuyor. Eleştiren insanlara saygılıyım. Onları ayırarak yasal haklarımı kullanacağım" diyen Kaymakam Yalçın Sezgin, açıklamasına şöyle devam etti: "Varsın eğitimci olduğunu iddia ederek eleştiri sınırları zorlayanlar yorum atmaya devam etsin. Biz eğitime hizmete aracı olmaya devam ediyoruz. Atatürk İlkokulu'nun yerine yeni bina yapılacak. Merkezde yeni anaokulu yapılacak. Endüstri Meslek Lisesi Atölyeleri yenilenecek. Bunlar Bakanlık ve Özel İdare programında olan işler. Bakınız biz, gazete haberinden bir gün önce bir banka ile öğretmenevi ihtiyacı nedeniyle görüşme yaptık. Bu konuda aynı banka ile önceden yazışma yaptık. Fakat biz bir projeye girince, o projenin yapılacağı yere göre tartışma yapılıyor. Ama bilinmelidir ki, yapılan eserler Demirci’ye yapılıyor."

Reklam
Reklam

Döneminde yapılan, yapılmakta olan ve yapılacak olan eğitim ve diğer yatırımları bir bir sıralayan Kaymakam Sezgin, "Değerli arkadaşlarım, ellerinde bir fotoğraf makinesi alıp muhabir olarak çıkan gazetecilik eğitimi, deneyimi almamış insanlar bazen haber yapabilir. Bu haber bazen maksatlı da olabilir. Arkasında, önünde olanlarda olabilir. Haberler bazen okuyucuyu hakikaten etkileyebilir, kızdırabilir. Mesela ben de, 'kurulan komisyon sınıfta öğretmeni dinlemiş' cümlesi geçen bir haber okusam çok kızarım. Ama bu böyle değilse, habercinin trenine binenler gerçekleri görünce bundan çok mahcup olacaklardır. Biz de onları görünce inşallah şaşıracağımız kişilerle karşılaşmayız. Bu arada, lehte yorum yapıp da gönderenlerin yaptıkları yorumların yayınlanmadığını bilmenizi isteriz. Biz de bunu denedik, olmadığını gördük. İşte basın ahlakı, gazetecilik burada sınav verecek. Bir de son olarak bilmenizi istediğim 21.03.2013 günü çıkan haber, benim 20.03.2013 günlü habere cevabım değildir. Ben o haber içeriğini görmeden, 19.03.2013 günü muhabirin sorusu üzerine verdiğim yaklaşık 10 - 15 dakikalık açıklama. 20.03.2013 günlü haberi okusaydım, o açıklamayı değil, haberdeki yanlışlıkları düzelten açıklamayı yapardım ve bu açıklama da farklı olurdu. Sonuç olarak, hukuki süreç herkes için hayırlı olsun. Beni çok mutlu ettiniz. Ziyaretinizden çok duygulandım. Allah mahcup etmesin" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Ziyarette, muhtarlar da üzüntülerini belirttiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: