Kaymakam Sigara Denetimine Çıktı

Dicle ilçe Kaymakamı Çağlayan Kaya, Milli Eğitim Müdürü ve ilçe jandarma komutanıyla birlikte umuma açık...

Dicle ilçe Kaymakamı Çağlayan Kaya, Milli Eğitim Müdürü ve ilçe jandarma komutanıyla birlikte umuma açık yerlerde sigara içilip içilmediğiyle ilgili denetimlerde bulundu.

İlçedeki kıraathanelere şok baskınlar gerçekleştiren Dicle Kaymakam Çağlayan Kaya, işletme sahiplerinden sigara konusunda daha hassas davranmalarını istedi. Denetim yaptığı kıraathanelerde vatandaşlara seslenen Kaymakam Kaya, sigaranın zararlarından bahsederek yaşam sorumlulukları hatırlattı. Denetimlerin sonunda açıklama yapan Kaya, “İşletme sahiplerinin de hassas davranmalarını istiyoruz. Kesinlikle ayrım yapılmadan ve taviz verilmeden denetimlerimiz sürüyor. Vatandaşlarımızın ve müesseslerimizin dikkatli ve duyarlı olunmasını bekliyoruz. Bizim derdimiz vatandaşa ceza yazmak değil. Amacımız yasayı uygulamak ve daha sağlıklı bir Dicle olmasını sağlamak. Temiz bir Dicle istiyoruz ve bunun için 'Dumansız Dicle' sloganı ile çalışıyoruz” dedi. Denetim sırasında sigara içen 3 kişiye ve 2 işletme sahiplerine cezai işlem uygulandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: