Kaymakam tebdili kıyafetle yoksul ailelere iftara gidiyor

Tebdili kıyafetle dolaşan Hatay’ın Erzin Kaymakamı İskender Yönden, ilk iftarını, Gökdere Köyü'nde maddi durumu iyi...

Tebdili kıyafetle dolaşan Hatay’ın Erzin Kaymakamı İskender Yönden, ilk iftarını, Gökdere Köyü'nde maddi durumu iyi olmayan aileyle açtı. Haber vermeden ailenin kapısına gelen Kaymakam Yönden’i karşısında gören aile sevinç ve şaşkınlığı bir arada yaşadı.
Ramazan'da, yoksul ailelere yönelik güzel bir uygulama başlatan Erzin Kaymakamı İskender Yönden, ailelerin evine haber vermeden sürpriz ziyaretler yapıyor. Yönden, ilk iftarını yapmak için ilçeye bağlı Gökdere Köyü'nde maddi durumu iyi olmayan bir ailenin evine gitti. Beraberinde kendi ailesiyle birlikte önceden hazırlattığı iftar yemeğini de getiren Kaymakam Yönden’i karşısında gören aile, sevinç ve şaşkınlığı bir arada yaşadı.
Masa ve sandalyesini de ilçeden getirten Kaymakam Yönden, ilk orucunu maddi durumu iyi olmayan ailelerle açtı. Kaymakam İskender Yönden, bu uygulamasını Ramazan boyunca sürdürecek. Hem ilçe merkezi hem de ilçeye bağlı köylerde maddi durumları iyi olmayan aileleri ziyaret edecek olan Kaymakam Yönden, iftarını bu ailelerle yapacak. Bu yöntemle ailenin ihtiyacını bir nebze olsun gideren Yönden, hem ziyaret ettiği ailenin içinde bulunduğu sıkıntıları yakından görme fırsatı buluyor, hem de ailelerle kaynaşıyor.
Ramazan ayının birlik ve beraberlik ayı olduğuna vurgu yapan Erzin Kaymakamı İskender Yönden, kurum yöneticilerinden, iftarlarını vatandaşlarla birlikte açmasını istedi. Ramazan’ın paylaşma ayı olduğunu anlatan Kaymakam Yönden, ‘‘Biz ecdadımızdan böyle gördük. İlk orucumuzu maddi durumları iyi olmayan ailelerle açtık. Önceki görev yaptığım ilçelerde de aynı uygulamayı yaptım. Uygulamayı Ramazan boyunca sürdüreceğiz. Bu sürpriz ziyaretlerle aileleri sevindiriyor, onların sıkıntılarını, sofralarına misafir olarak dinleme fırsatı buluyoruz. Onların hayır dualarını almak bizim için yeterli. Biz her zaman vatandaşımızın yanında olacağız ve sorunları çözmek için çaba harcayacağız.’’ ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz