Kaymakam Ve Belediye Başkanı Israfa Dikkat Çekmek Için Ekmek Pişirdi

Of Kaymakamlığı, ekmek israfını önlemek için bilinçlendirme çalışması başlattı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Toprak...

Of Kaymakamlığı, ekmek israfını önlemek için bilinçlendirme çalışması başlattı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Toprak Mahsulleri Genel Müdürlüğü tarafından yurt çapında ekmek israfı konusunda toplumsal duyarlılık oluşturulması amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında Of Kaymakamı Eren Arslan ve Of Belediye Başkanı Murat Saral, israfa dikkat çekmek için ekmek pişirdi.

Kaymakam Arslan, burada yaptığı açıklamada, dünyanın bir çok yerinde fakir ve yoksul insanlar bulunduğunu belirterek, "Onlar bir dilim ekmeğe muhtaçken, bizlerin dikkatsizliği ve savurganlığı sonucu ekmekleri heba etmemiz büyük bir vebaldir. Bu konu her vatandaşın sorumluluğunu hissetmesi gereken bir durum." dedi. Türkiye’nin kalkınabilmesi için her konuda tasarruflu olmak gerektiğine vurgu yapan Arslan, sözlerine şöyle devam etti: "Hele gözümüze gelmeyen bir dilim ekmeğin israfının mali boyutu çok büyük. Bu konuda fırıncı esnafımıza büyük görev düşüyor.Gelen müşterilere afişlerimizde yazan bilgileri anlatmalarının faydası olacağına inancım tamdır."

Reklam
Reklam

Belediye Başkanı Saral da evlerden ziyade asıl israf olayının restoranlar, lokantalar ve toplu yenen yemek yerlerinde olduğunu belirtti. Bu konuda tüm vatandaşların bilinçlenmesi gerektiğini anlatan Saral, "Bilinçli ekmek tüketmek hem bereketi arttırır hem de Mevla kazancımızı daha bereketli kılar." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: