Kaymakam ve ekibi köy köy dolaşıp kızları eğitime kazandırıyor

Bitlis’in Güroymak Kaymakamı Turan Yılmaz ve ekibi, ilçedeki köyleri tek tek dolaşarak kız çocuklarını okula...

Bitlis’in Güroymak Kaymakamı Turan Yılmaz ve ekibi, ilçedeki köyleri tek tek dolaşarak kız çocuklarını okula kazandırıyor. Gittiği köylerde ekibiyle birlikte kızlarını okula göndermeyen velileri ikna etmeye çalışan Kaymakam Yılmaz, velilere okumanın ve okutmanın öneminden bahsediyor.

Köylerde bir araya geldiği velilere Kuran’ın ilk emrinin “Oku” olduğunu hatırlatarak velileri ikna etmeye çalışan Yılmaz ve ekibi, Güroymak’ta ki köylerde kızların özellikle 8’inci sınıftan sonra okutulmadığına dikkat çekiyor.

Reklam
Reklam

Okula gönderilmeyen kızların velileriyle görüşmek üzere ekibiyle birlikte ilçeye bağlı Günkırı beldesine giden Kaymakam Yılmaz, burada kız çocuklarının velileriyle bir araya geldi. Velilere, ailenin toplumun temel yapı taşı olduğunu ve her şeyin aileden başladığını belirten Kaymakam Turan Yılmaz, Türkiye'de kız çocukların birçok alanda erkek çocuklarla eşit fırsatlara sahip olmadıkları bilinen bir gerçek olduğuna vurgu yaptı. Bu eşitsizlik eğitim alanında daha da belirgin olmakla beraber, geleneksel değerler ve inançlar, bazen de maddi sıkıntılar aileleri kız çocuklarını okula göndermeme kararına yöneldiğine değinen Yılmaz, “İslam dini hep ileriyi ve gelişmeyi emrediyor. Bu çerçevede kız çocuklarının okutulması gerekiyor. Ailede verilen eğitim çok önemli aile bireylerinin eğitimli olması, çocukların geleceği açısından çok önemlidir. Biz erkekler çoğu zaman evde olmazken, anne sürekli evde çocuğuyla ilgileniyor. İyi bir anne, eğitimli bir veli olabilmesi için kızlarını okutması gerekiyor. Geçmişe göre çok ciddi ilerleme var. Ama halen kız çocuklarımızın okullaşmalarında istenilen düzeyde değiliz. Günkırı İlköğretim Okulu'nda, çok başarılı kızlar var. Kızların çoğu 8'inci sınıftan sonra okutulmayacaklarını düşünüyor. Bu deneme sınavlarına yansıyor ve kızların başarısı düşüyor. Kızlar bunun üzüntüsünü yaşayarak heveslerini yitiriyorlar. Kızların, hayatlarını ellerinden almayalım. Onlar, okumaya hevesli, onlara destek verelim ve okullaştıralım." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kaymakam Yılmaz'ın ziyaretine, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Müjdeci, İlçe Müftüsü Selami Sayın ve Milli Eğitim Şube Müdürü Serdar Ergün de eşlik etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: