Kaymakam Yıldız'dan Kültür Mantarı Üretim Tesisine Ziyaret

Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız ile Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kadir Güven, kültür mantarı üretim tesisini ziyaret etti.

Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız ile Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kadir Güven, kültür mantarı üretim tesisini ziyaret etti.

Yıldız, Kuşhane köyündeki tesisi ziyaretinde yaptığı konuşmada, tesisin açılışından bugüne kadar geçen 10 aylık sürede beşinci mantar hasadının yapılacağını belirtti.

Kültür mantarı üreticiliğinin üretici için karlı bir iş olduğunu vurgulayan Yıldız, "Çarşamba bu konuda biraz geride kalmış. Biz verdiğimiz destekle Çarşamba'nın adından mantarda da bahsettireceğiz" dedi.

Reklam
Reklam

Kadir Güven ise Çarşamba'da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı destekli iki kültür mantarı üretim tesisi açıldığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Üreticilerimiz mantar üreticiliğinden memnunlar, çünkü mantar kısa zamanda yapılan masrafı karşılayan bir ürün ve mantar fiyat olarak kazandırıyor. Ancak bölgemizde mantar üretiminde ihtiyacı karşılayamıyoruz. Bizler de bölgemizde mantar üretimini artırarak bölgede söz sahibi olmak istiyoruz. Mantar, yetiştirmesi zor olan değil ama ilgi isteyen bir ürün. Protein ve lezzet bakımından da iyi bir ürün. Biz şimdi Samsun'u bölgede söz sahibi il haline getirmek için çalışmalarımızı yapıyoruz."

Muhabir: Yaşar Karaman / Anıl Kuru

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: