Kaymakam Yılmaz: Kanalizasyon Giderlerinin Yüzde 10'unu Köyler Karşılayacak

Susuz Kaymakamı Vedat Yılmaz, devletin kanalizasyon giderlerinin yüzde 90'ını karşıladığını belirterek, köy muhtarlarından kalan yüzde...

Susuz Kaymakamı Vedat Yılmaz, devletin kanalizasyon giderlerinin yüzde 90'ını karşıladığını belirterek, köy muhtarlarından kalan yüzde 10'u karşılamalarını istedi. Yılmaz, "Mart 15’e kadar kanalizasyonun giderinin yüzde '10'unu hesaba aktaran köyler, kanalizasyon yapımında öncelikli olacaklar." dedi.

Susuz Kaymakamı Vedat Yılmaz başkanlığında bir araya gelen Köylere Hizmet Götürme Birliği toplantısına, köy muhtarları, kurum müdürleri, il genel meclis üyeleri Mehmet Uray ve Mehmet Çakas katıldı. Burada bir konuşma yapan Kaymakam Yılmaz, Kars Valisi Eyüp Tepe’nin İl Özel İdaresinin desteğiyle il genelinde köylerin kanalizasyon sorunu çözmek istediğini söyledi.

Reklam
Reklam

Hayat Boyu Öğrenme Merkezi Konferans salonunda gerçekleşen toplantıda, köylerin sorunları ve çözüm yolları konuşulurken, eksikliklerinde bir an önce tespit edilmesi kararı alındı. Bu çerçevede, Kaymakam Yılmaz, çözüm için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek "Geçen yıllarda öncelikli olan köylerimizin içme suları ve köy yolları yapımı sorunlarını ortadan kaldırmaktı. Çalışmalarımıza köylere kanalizasyon projesi ile devam ediyoruz." dedi.

Kaymakam Yılmaz, bütün fedakarlığı devletten beklemenin de yanlış olduğuna değindiği konuşmasında, "Devletimiz kanalizasyon giderinin yüzde doksanını karşılıyor. Sizlerde köylerinizde yüzde onunu karşılayın. Mart 15’e kadar kanalizasyonun giderinin yüzde onunu hesaba aktaran köyler Kanalizasyon yapımında öncelikli olacaklar." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: