Kaymakam'dan Yamaç Paraşütü Yeri Incelemesi

Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, Türkiye Hava Sporları Federasyonun Türkiye'de yamaç paraşütüyle uzun menzilli uçuş yapılacak yer olarak gösterdiği Akpınar Köyü

Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, Türkiye Hava Sporları Federasyonun Türkiye'de yamaç paraşütüyle uzun menzilli uçuş yapılacak yer olarak gösterdiği Akpınar Köyü Göktepe Mevkisi Bozoğlan Tepesi'nde incelemelerde bulundu ve köy muhtarı Hüseyin Serin'den bilgi aldı.

Özefe, geçen yıl makama yapılan başvuru üzerine inceleme yaptırdığını ve yol yapımı ve tesisler için 500 bin lira gibi uçuk bir rakamın ortaya çıkartıldığını belirterek, `'Kaymakamlık olarak burası için 500 bin lira ayıracak ödeneğimiz yok. Köy muhtarımız da kendilerine 100 bin lira gibi bir ödenek çıkartılması durumunda yolu yapabileceklerini söyledi. Ben de yol yapılacak yeri bizzat görmek için bölgede inceleme yapıyorum. Göktepe denilen yer gerçekten Yamaç paraşütü yapmak için en ideal yerlerden birisi. Eğer buraya tesis yapılırsa Türkiye ve dünya şampiyonalarından bazı ayakları yapılabilir. Buradan uçmak adrenalin yaşamak gerektiğine inanıyorum" dedi.

Reklam
Reklam

2 bin 300 Rakımlı bir yerde bulutların üstünde kelebekler gibi uçup, kartallara meydan okumak ya da göğü mesken tutmak güzel bir tutku olsa gerek diyen Özefe, `'Gerekli ön incelemeyi bizzat kendim yaptım. Uzmanlardan yeniden proje hazırlamalarını isteyeceğim. Eğer buranın yolu yapılırsa Türkiye'deki hatta dünyadaki birçok paraşütçünün buraya geleceğine inanıyorum ve köyün tanınmasına da katkısı olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Köy muhtarı Hüseyin Serin ise, köylerinde böylesine bir sportif faaliyetin gerçekleştirilmesi için çaba harcadıklarını söyledi.

Adana ve Mersin bölgesinden yamaç paraşütü ekiplerinin köylerinde uçuşlar yaptığını ancak uçuşların yapılacağı yere giden yolun bulunmadığını dile getiren Serin, "Bozoğlan Tepesi'nde yapılan bu sportif çalışma gelecekte bölgenin ve yörenin spor turizmine kazandırılması açısından çok büyük değer taşıyor. Köyümüze Mersin turizminin kalbi durumundaki Kızkalesi ve Ayaş bölgesine gelen turistlerde gelerek geceleyip geri dönüyorlar. Eğer bölgeye ulaşım sağlanırsa yerliler kadar yabancılar da burada yamaç paraşütü uçuşları yapmak için geleceklerine inanıyoruz. Böylece köyümüz yerli ve yabancı turistlerin hem yamaç paraşütü yaptığı hem de yayla turizminin yapıldığı yerlerden birisi haline gelecektir" dedi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Derviş Çömez

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: