Kaymakamın şoförü, engelli adam ve kız kardeşini çöp evden kurtardı

Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı Bayır köyünde, bir çöp evde akli dengesi...

Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı Bayır köyünde, bir çöp evde akli dengesi bozuk kız kardeşiyle yaşam mücadelesi veren 66 yaşındaki Mehmet Karademir'e hayırseverler sahip çıktı. Bir ayağı olmayan Karademir, 53 yaşındaki kız kardeşi Arifiye Karademir ile babadan kalma derme çatma evde oturuyor.
Mehmet Karademir, şeker hastalı sebebiyle bakımsızlıktan sağ ayağı kesilince yatağa mahkûm oldu. Arifiye’nin de akli dengesinin zayıf olması sebebiyle bakıma muhtaç hale geldiler. Evleri adeta çöp yığınına dönen kardeşlerin imdadına hayırseverler yetişti. Marmaris Kaymakamlığı'nın makam şoförü "Olumlu Yaşar" lakaplı Yaşar Yiğit ve eşi Serap Yiğit, işadamlarından gelen yardımları kendi imkanlarıyla dağıttıkları sırada köylülerin Karademir kardeşleri haber vermesi üzerine onları da ziyaret etti. Hiçbir sosyal güvenceleri olmayan kardeşlere önce kaymakamlıktan yardım alması sağlandı. Daha sonra hayırsever işadamlarının destekleriyle harabeye dönen ev, eşyalar çıkarılarak baştan aşağıya tamir edildi. Önümüzdeki günlerde yeni eşyalar alınmasının ardından, Karademir kardeşler sağlıklı bir ortama kavuşacak.
Mehmet Karademir, en zor günlerinde destek olan başta Olumlu Yaşar olmak üzere hayırseverlere teşekkür ederek, "Yaşlılık ve şeker hastalığından dolayı pek bir şey yapamıyordum. Kız kardeşimin de akli dengesinin zayıf olması sebebiyle iyice bakıma muhtaç hale geldik. Sosyal güvencem olmadığı için ayağımın biri kesildi. Şu anda tek bacaklıyım ama ileride diğerini de kesecekler. Gözlerim de iyi görmüyor. Babadan kalma evimizin tamir edilmesi bile bize mutluluk veriyor. Yeni evimize taşınmak için sabırsızlıkla bekliyorum. Evde otururken çok canım sıkılıyordu, Yaşar bana radyo getirdi. Sürekli onu dinliyorum ve Yaşar’a çok dua ediyorum. Allah onların sayısını arttırsın." dedi.
Yaşar Yiğit ise hafta sonları eşiyle birlikte kendi imkanlarıyla araba kiralayıp köyleri gezdiklerini, fakir ve yardıma muhtaç kişileri tespit ederek destek olmaya çalıştıklarını anlattı. Yiğit, “Bayır köyünde tekerlekli sandalye dağıtmaya gittiğimizde, bir ailenin yardıma muhtaç olduğunu söyleyerek görmemizi istediler. Kardemir ailesinin içler açısı durumunu gördük. Kendilerine ilk etapta tekerlekli sandalye verdik. Yaşadıkları sağlıksız ortamdan da kurtulmak istediklerini söylediler. Bunu kendim yapacak gücüm olmadığı için hayırsever işadamlarının kapısını çaldık. İmece usulüyle herkes gönlünden kopanı verdi. Karademir ailesinin evini baştan aşağıya yeniledik. Önümüzdeki hafta yeni eşyalarıyla birlikte evlerine kavuşacaklar." şeklinde konuştu. Gerek işadamlarının yardımlarıyla gerekse topladıkları plastik kapaklarla çok sayıda engelliye destek olduklarını belirten Yiğit, "Bugüne kadar 43 manuel engelli aracı, dört tane akülü araba, bir tane tam donanımlı elektrikli yatak dağıttık. Son olarak da topladığımız 1 milyon kapakla altı tane engelli aracı aldık." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz