Kaymakamlık, Numarataj Sistemiyle Vakit Israfının Önüne Geçti

Antalya Manavgat Kaymakamlığı, vatandaşın işlemlerinin hızlı bir şekilde çözüme kavuşabilmesi için numarataj sistemine geçti. Kaymakamlık,...

Antalya Manavgat Kaymakamlığı, vatandaşın işlemlerinin hızlı bir şekilde çözüme kavuşabilmesi için numarataj sistemine geçti. Kaymakamlık, vatandaşların işlemlerini hızlı bir şekilde yapma, sıra beklememe ve doğru yönlendirme için bir memur görevlendirdi.

Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, hayata geçirdikleri numarataj sistemiyle halkın, işlemlerini daha kısa sürede yaptıracağını söyledi. Yeni sistemle insan odaklı bir hizmeti hayata geçirdiklerini anlatan Bulgurlu, dünyada en kıymetli ve geri getirilemeyen değerin vakit olduğunu kaydetti. Numaratajla vatandaşın işlemlerini yaptırmaya geldiği Manavgat Kaymakamlığı'nda doğru yönlendirme ve doğru bilgilendirmeyle vakit israfının önüne geçmeyi hedeflediklerinin altını çizen Bulgurlu, görevli memurun, işlem yaptıracak olan vatandaşın sorununu dinleyerek hangi birimin çözeceğini tespitten sonra yönlendirme yapacağını söyledi.

Reklam
Reklam

Türkiye'de ilk defa insan odaklı çözüm sunma ve doğru yönlendirme çalışmasının Manavgat Kaymakamlığı'nda yapıldığına işaret eden Bulgurlu, uygulamadan dolayı pek çok vatandaştan teşekkür ve tebrik mesajı aldıklarını kaydetti. Bulgurlu, "Uygulamaya koyduğumuz yeni sistemle vatandaşın işlem yaptırmada vakit israfına son verdik. Kaymakamlıkta bugün git yarın gel olmayacak. Vatandaşın sorunu, doğru yönlendirme ile anında çözülecek. Vatandaş, aynı zamanda oturduğu yerde barkovizyon sistemi ile yapılan işlem hakkında bilgi sahibi oluyor. Sistemle her işlemin kaymakamlık makamıyla görüşerek çözüleceği anlayışını da kırdık." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: