Kaymakamlık uyardı: Küçükdağ'daki su kaynağına inşaat yapılamaz

Antalya Konyaaltı Kaymakamlığı, Küçükdağ’da bulunan su kaynaklarına bina dikilmemesi için belediyeyi uyardı.<br/> <br/>Geçtiğimiz günlerde Konyaaltı...

Antalya Konyaaltı Kaymakamlığı, Küçükdağ’da bulunan su kaynaklarına bina dikilmemesi için belediyeyi uyardı.

Geçtiğimiz günlerde Konyaaltı ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Yaşar Tabur’un gündeme getirdiği Küçükdağ eteklerindeki içme suyu kaynağının imara açılmaya çalışılmasıyla ilgili konuyu kaymakamlık görevlileri yerinde inceledi.
Bu kapsamda, Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Antalya 13. Bölge Müdürlüğü ve Konyaaltı Belediyesi’ni bir yazıyla uyaran Kaymakam Bayram Yılmaz, bölgede inşaat yapma hazırlığı olduğunu söyledi. Hurma Mahallesi 229 sokakta bulunan 8439/7 nolu parsel içinde temiz su kaynağının yer aldığı parselin özel mülk olduğunu hatırlatan Yılmaz, ancak buradaki su kaynağının korunması gerektiğini ifade etti.
Kaymakamlığın yaptığı incelemede, belirtilen parsele akan ortalama 20 litre/sn kapasitesinde su kaynağı olduğunu açıklayan Yılmaz, “Belirtilen kaynağın 200 metre batısında aynı kapasitede ikinci bir kaynağın da bulunduğu; her iki kaynaktan çıkan suların bir kısmı araziye dağılıyor. Çoğunun da Boğaçay yoluyla denize ulaştığı, bölgedeki vatandaşların da içme sularını kaynaktan aldıkları görülmüştür.” dedi.
İlçenin ve Antalya'nın temiz su ihtiyacının karşılanması açısından, gerekirse parsellerin kamulaştırılarak veya anlaşma ile satın alınarak belirtilen su kaynaklarının değerlendirilebileceğini vurgulayan Kaymakam Yılmaz, bölgeye inşaat yapılmamasını istedi.
Konuyu gündeme getiren Konyaaltı ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Yaşar Tabur, Küçükdağ eteklerindeki su kaynaklarının Konyaaltı Belediyesi tarafından yapılaşmaya açılmaya çalışıldığını duyurmuştu. Hurma Mahallesi'nde bulunan içme suyu kaynağının yok edilmeye çalışıldığını ifade eden Tabur, "Bir zamanlar Antalya'nın içme suyunu karşılayan önemli kaynaklardan biri olan Hurma-Küçükdağ eteklerindeki su havzası, imar parseline dönüştürülerek inşaat yapılması planlanıyor. Bunun gerçekleşmesi halinde çevre katliamı yaşanır." şeklinde yetkililerin dikkatini çekmişti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz