KAYMEK Erkilet Hizmete Girdi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin Sanat ve Mesleki Eğitim Kurs Merkezleri'ne bir yenisi daha Erkilet'te eklendi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin Sanat ve Mesleki Eğitim Kurs Merkezleri'ne bir yenisi daha Erkilet'te eklendi.

KAYMEK Erkilet binasının açılış törenine, Vali Şerif Yılmaz, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, Büyükşehir Belediyesi Eğitim Faaliyetleri (BEF) Genel Koordinatörü Refik Tuzcuoğlu, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşma yapan Vali Yılmaz, meslek edindirme ile ilgili bu tür tesislerin artmasını beklediklerini ve, bu tür hizmetlere her zaman destek olacaklarını belirterek, "Sosyal faaliyetler, şehirlerin dışarıya yansıyan yüzü oluyor. Kayseri, Türkiye'de marka kent oldu. Türkiye'nin neresine giderseniz gidin Kayseri belediyecilikte hep örnek gösterilen illerden bir tanesidir. Bundan dolayı belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Yapılan bu çalışmalar Kayseri'yi daha da ileriye götürecek" dedi.

Reklam
Reklam

Büyükşehir Belediyesi olarak yıllardır şehre katkı sağlayacak hizmetler yapmak için mücadele ettiklerini anlatan Başkan Özhaseki de, "Şehrimiz için nefes nefese koşturuyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak bizi hep iş üstünde görürsünüz. Gazetelerde, televizyonlarda her gün bir haberimiz vardır. Ya bir açılıştayız ya da başka bir yerde hayırlı bir hizmetin, güzel bir iş yapabilmenin peşindeyiz. Yıllardır verdiğimiz mücadele neticesinde şehrimiz bugün Türkiye-de örnek gösterilen bir şehir haline geldi" şeklinde konuştu.

KAYMEK Erkilet Kurs Merkezi hakkında bilgi veren Tuzcuoğlu ise, "Bu tesisimiz Erkilet için bir bereket olacak. Biz burada yeni filizlerin, yeni eserlerin ortaya çıkmasını istiyoruz. Bu tesisimizde 16 ayrı branşta eğitim verilecek. Diğer tesislerimizden farklı olarak burada halıcılıkla alakalı bir hizmeti de hayata geçiriyoruz. Bu kurslarımızdan istifade eden vatandaşlarımız aldıkları eğitim neticesinde bir meslek sahibi olarak aile bütçelerine katkıda bulunacaklar" diye konuştu.

Reklam
Reklam

-Özhaseki, "Kedi Bacağı" yaptı

Öte yandan açılış kapsamında Kayseri'nin bazı yöresel lezzetleri de açılışa katılanlara tanıtıldı. Bu lezzetlerden biri de Kayseri'de "Kedi Bacağı" olarak bilinen cevizli sucuk oldu.

Erkiletli kadınların yanına giderek "Kedi Bacağı" yapımını izleyen Başkan Özhaseki, daha sonra kendisi de kazanın başına geçerek "Kedi Bacağı" yaptı. Daha sonra Özhaseki ve diğer davetliler, açılışı yapılan tesisi ve tesisin altında bulunan spor merkezini gezerek, yetkililerden bilgiler aldı.

Muhabir: Mustafa Demircioğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: