Kaynak arayan BJK'ye, İBB'den ret şoku

Toplam borcu 520 milyon liraya ulaşan ve mali sıkıntılar yaşayan Beşiktaş, kaynak arayışına girdi.

Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneği'nin bu amaçla, Fulya'da mevcut planlarda Kapalı ve açık spor alanı olarak görülen arazisini değerlendirmek için istediği imar değişikliği teklifi, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından veto edildi. İBB, Plan ilke ve kararlarına aykırı nitelik taşıdığı gerekçesiyle BJK'nin istediği imarı vermedi.

ULAŞIMI OLUMSUZ ETKİLER
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Cuma günü Beşiktaş, 7 ada, 75 sayılı parsel ile ilgili olarak BJK'nin istediği imar değişikliği teklifini görüştü. BJK, söz konusu 15 bin 382 metrekare büyüklüğündeki arazinin yüzde 60'ının, 2 emsal ve bina yüksekliği serbest yapılanma şartlarında Ticaret ve Konut Alanına alınmasını istedi. Spor Genel Müdürlüğü'nün olumlu görüşüne karşın, Ulaşım Planlama Müdürlüğü, söz konusu 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı tadilatı teklifinin, Bölgeye ek inşaat getireceği ve bunun ulaşım taleplerini olumsuz etkileyeceğini tespit edip, bölgesel ulaşım sistemi açısından uygun bulmadığı yönde görüş bildirdi.

Reklam
Reklam

ÇEVRE PARSELLE ÖRNEK TEŞKİL EDER
Yürürlükteki planlarda tamamı Açık ve Kapalı Spor Alanında bulunan parselle ilgili BJK'nin teklifi inceleyen İBB, Yaklaşık 27 bin 687 metrekare inşaat artışı getirerek, yapı ve nüfus yoğunluğunu artıracağı ve çevre parseller için örnek teşkil edici nitelik taşıdığı ve plan bütünlüğünün bozulacağı değerlendirmesinde bulundu.

BJK'nin istediği değişiklikle ilgili İmar Komisyonu'nun hazırladığı raporu görüşen Belediye Meclisi, komisyonun, Beşiktaş İlçesi, 56 pafta, 7 ada, 75 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı tadilatı teklifi incelenmiş olup, plan ilke ve kararlarına aykırı nitelik taşıdığından uygun görülmemiştir kararını oy birliğiyle onayladı.

KULÜBÜN T0PLAM BORCU 520 MİLYON TL Beşiktaş'ın Eylül ayı sonunda yapılan yıllık ikinci olağan divan genel kurul toplantısında Siyah-beyazlı kulübün borçları açıklanmış, 31 Mayıs 2012 tarihi itibariyle toplam 520 milyon TL borcu olduğu ifade edilmişti. Genel Kurul'da Siyah-beyazlı kulübün toplam zararının 393 milyon lira TL olduğu açıklanmıştı. 2012 Mart ayında göreve gelen Fikret Orman başkanlığındaki yönetim kurulu üyelerinin son 6 aylık dönemde kurube verdikleri borç miktarı başkan Fikret Orman'ın 4.8 milyon, Ahmet Nur Çebi'nin de 6.4 milyon, Tamer Kıran'a 5 milyon 788 bin 314 lira, Ahmet Kavalcı'ya 1 milyon 19 bin 498 lira, Deniz Atalay'a da 356 bin 754 lira olduğu bildirilmişti.

Reklam
Reklam

Raporda Yıldırım Demirören'in kulübe başkanlığı döneminde verdiği toplam 104 milyon TL ve eski asbaşkan Serdal Adalı'ya da 9.8 milyon TL'lik borç olduğu kaydedilmişti.

Anahtar Kelimeler: