Kaynak Holding'e kayyum atanma kararı verildi

16 sektörde faaliyet gösteren ve Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen Kaynak Holding'e kayyum atanma kararı alındı. Kayyum polis eşliğinde Kaynak Holding'e el koymaya gidiyor.

Koza İpek Yayını Grubu'nun sonra Fethullah Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen Kaynak Holding'e de kayyum atandı. Sulh Ceza mahkemesi Kaynak Holding'e kayyum atanma kararı verdi. Şu anda atanan kayyum polis eşliğinde Kaynak Holding'e el koymaya gidiyor. Polis, Bağcılar'da bulunan Kaynak Holding binasında güvenlik önlemi alıyor.

KAYYUMDAN ÖNDE NELER OLMUŞTU?

Paralel yapı iddialarıyla ilgili olarak geçen yıl ve bu yılın Eylül aylarında operasyon yapılan holdingdeki birçok belgeye el konulmuştu. Belgelere el konulmasının gerekçesinin ise "terör örgütüne finans sağlamak, firmaların kurucu ve eski ortakları ile şimdiki ortakları ve yöneticilerinin mal varlıklarının inceleme altına alınması" olarak bildirilmişti.

Reklam
Reklam

KAYNAK HOLDİNG

Eğitim, yayıncılık, kargo ve bilişim sektöründeki şirketleri ile tanınan Kaynak Holding’in 7 bine yakın çalışan ve yıllık 1,5 milyar liralık ciroya sahip. Gülen Cemaati’ne yakınlığı ile bilinen Holding, 16 farklı sektörde bünyesinde 23 ayrı şirket barındırıyor. Kaynak Holding, bağlı bulunan çok sayıda şirket aracılığı ile eğitimden, teknolojiye, lojistikten perakendeye ve gıdaya kadar bir çok sektörde faaliyet gösteriyor.

Kaynak Holding bünyesindeki şirketler, Işık Yayınları, Sesli Yayınları, Çağlayan Basım Yayın, Sürat Teknoloji, Sürat Eğitim Araçları, Kağıt Kaynak, Kaynak Medya, Sürat A.Ş., Gökkuşağı, İtina, Baran, Zambak Yayıncılık, NT, Nüans Tur, Sürat Turizm, Sürat Kargo, Sürat Lojistik, Sürat Sigorta, Kaynak Lisans, Kaynak Dış Ticaret.

KAYYUM NE DEMEK?

Kaynak Holding ve bünyesindeki şirketler için kayyum kararı ardından, "Kayyum ne demek?" sorusunun yanıtı merak edilir oldu. Peki, bir yönetim merci olduğu anlaşılan Kayyum tam olarak nedir? Kayyum, devlet aracılığıyla tüzel; kişiliklerin ihtiyacından doğan hakemlik, geçimsizlik, arıtma ve benzeri süreçlerde, tüzel kişiliklerin belli işlerini yönetmek ya da meta varlığını yönetim etmek için, geçici süreyle atanan yöneticidir. Kayyum ataması söz konusu olduğunda; şirketin önceki tüm yetkileri alınır ve kayyuma devredilir. Böylece Kayyum, o şirket için tek yetkili haline gelir. Kayyum idaresine geçen şirketler, Kamu İhale Kanununa göre iflas masasındaki şirket veya tasfiye halinde şirket görüldüğünden kamu İhalelerine katılamazlar.Yurtdışı iş anlaşmaları yapamazlar, yapmış olsalar bile bu anlaşmalar, devlet tarafından onaylanamaz. Kayyum vesayet organlarından birisidir. Kayyum sadece belirli işleri görmek veya mal varlığını yönetmek için görevlendirilir.

Reklam
Reklam