'Kaynak yok' mezareti kabul edilemez

BURDUR (İHA) - Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri ve Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, 15 Ağustos tarihinde hükümet ile memur sendikaları arasında yapılacak olan toplu görüşmeler öncesinde Burdur'daki sendika üyeleriyle biraraya geldi.

Kamu-Sen Burdur Şubesi'nde basın toplantısı düzenleyen Yokuş, hükümet ile bu yıl 5. defa toplu pazarlık masasına oturulduğunu belirterek, 'kaynak yok' mazeretinin konfederasyon nezdinde kabul edilebilir hiçbir gerekçesinin kalmadığını savundu. Türkiye'de son 4 yılda istikrarlı bir ekonomik büyüme sağlanmasına karşı, elde edilen kaynakların adil dağıtılmamasından dolayı milletin her geçen gün biraz daha fakirleştiğini ileri süren Yokuş, gelirin büyük çoğunluğunun rantiyeye aktığını iddia etti.

Reklam
Reklam

Yokuş, "Son yılda enflasyonun geçtiğimiz yıllara göre daha düşük seyretmesine rağmen yapılan ücret artışları, enflasyonu karşılamamış ve memurlarımızın alım gücü, artmak yerine daha da gerilemiştir. Bu yıl hedeflenen enflasyon çerçevesinde yüzde 5 zam alan memurlarımızın maaşları bugün itibariyle yüzde 1 erimiştir. Yıl sonuna kadar bu erime, hükümetin hesabıyla yüzde 6'yı bulacaktır" diye konuştu. Her toplu pazarlık döneminde enflasyon hedeflemesi, ekonomik istikrarın sağlanması, kaynak sıkıntısı gibi gerekçelerle memurlara sınırlı ücret artışı yapıldığını belirten Fahrettin Yokuş, "Türkiye Kamu-Sen olarak bizler, reel kayıplarımızın karşılanmasını ve ekonomik büyümeden ve artan milli gelirden bir çalışan olarak hak ettiğimiz payı istiyoruz. Taleplerimiz makuldür ve istenirse karşılanabilir. Mücadelemiz, başta kamu çalışanları olmak üzere tüm Türk milletinin daha güzel bir Türkiye'de yaşanabilir bir ücretle, refah içinde yaşaması içindir. Bunun için atılacak ilk adım, kamu çalışanlarını açlık sınırından kurtarmaktır" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri ve Türk Büro Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, amaçlarına ulaşmak için kamu çalışanlarının toplu pazarlığı desteklemesi gerektiğini vurgulayarak, bu nedenle tüm kamu çalışanlarını ve halkı 26 Ağustos tarihinde Ankara Sıhhiye Meydanı'na yapılacak büyük mitinge beklediklerini sözlerine ekledi.