Kaynarca OSB'de Tahsisleri Yapılan Katılımcılar Belgelerini Aldı

Sakarya'nın Kaynarca ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi'nde tahsisleri yapılan katılımcılara belgeleri verildi.Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası...

Sakarya'nın Kaynarca ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi'nde tahsisleri yapılan katılımcılara belgeleri verildi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Meclis Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya'nın 5'nci OSB'si olarak kurulan Kaynarca Mobilya İhtisas OSB'sinin hayli yol kat ettiğini belirterek, "Şu an kendi yağımızla kavruluyoruz. Burasını İl Özel İdaresi'nin katkısıyla kurduk. İl Özel İdaresi 2014 yılında kalkacak. Ancak biz o tarihe kadar OSB'nin altyapısını tamamlamış olacağız. Hiçbir sorunumuz kalmayacak." dedi.

Reklam
Reklam

Kaynarca OSB Müdürü Fikret Ayhan ise 90 hektar alan üzerine kurulacak olan OSB'nin 48 parselden oluştuğunu ifade etti. 36 parselin satıldığını kaydeden Ayhan, "12 parselimiz içinde başvurular alınmış, tahsis için çalışmalar devam etmekte. Önümüzdeki yıl OSB'nin altyapısını bitirerek, yer alan firmalarımızın yatırımlarına başlamaları için önlerini açacağız." diye konuştu.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul da Kaynarca OSB'yi, Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi olarak kümelendirdiklerini belirterek, şunları söyledi: "Mobilya sektörünü bir araya getirmek, çarpık sanayileşmenin önüne geçmek için kümelenmeye gidiyoruz. Kalan 12 parselin en kısa zamanda yer tahsislerinin yapılmasını dilerken, yer alanlara da hayırlı olsun diyorum." Konuşmaların ardından katılımcı firmalara belgeleri Vali Büyük tarafından verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: