Kaynaşlı’ya Entegre Hastane İçin Temel Atıldı

Düzce’nin Kaynaşlı ilçesinde sağlık hizmetlerinde verimliliğin arttırılması için bodrum, zemin ve 2 katlı olmak üzere...

Düzce’nin Kaynaşlı ilçesinde sağlık hizmetlerinde verimliliğin arttırılması için bodrum, zemin ve 2 katlı olmak üzere 9 adet poliklinik odası 2 yataklı 5 hasta odası olan entegre hastane binasının temeli düzenlenen törenle atıldı.

Kaynaşlı’da yapılacak olan hastane inşaattın temel atma törenine Düzce Valisi Adnan Yılmaz, AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan, belediye başkanları ve daire müdürleri katıldı.

Kaynaşlı’da sağlık hizmetlerinde verimliliğin arttırılması kaynak tasarrufunun sağlanması ve hizmetin sunumunun güçlendirilmesi kapsamında yer alan Kaynaşlı Entegre Hastanesinin temel atma töreninde konuşan İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Ersin Şimşek, “Halkamızın hizmetindeyiz ve hizmete devam edeceğiz. Bugün burada yapılanda hizmetin bir damlasıdır. İnşallah ta 330 gün sonra hastanemizin açılışını gerçekleştireceğiz” dedi.

Reklam
Reklam

Kaşnaşlı Belediye Başkanı İsmail Korkmaz, ilçenin hayalinin gerçeğe dönüştüğünü belirterek “Kaynaşlı bugün tarihi bir gününü yaşıyor. Hastane ilçemizde yıllardır konuşulan ve tartışılan bir konuydu. 40 yıllık hayal gerçek oluyor. En önemlisi de acil servisinin 24 saat açık olacak olmasıdır. Yapılan yatırımlarla Kaynaşlı deprem yaralarını hızla sarıyor” diye konuştu.

İlçe Kaymakamı Cengizhan Yılmaz, Kaynaşlının nüfusunun 21 bin olduğunu fakat İstanbul ve Ankara gibi çok önemli iki metrepol şehrin tam ortasında olduğunu belirterek “Normal nüfusumuzun dışında mobil nüfusumuz çok hareketli. Yapılacak olan bu hastane yılların bir anlamda beklentisini karşılamış olacak ve hizmet noktasında büyük bir boşluğu dolduracak” şeklinde konuştu.

Milletvekili Fevai Arslan ise hastanenin yapım sürecinin bir serüven olduğunu işaret ederek “Bu serüveni bu taşın altına koyan hepimiz yaşadık. Bugün gelinen nokta ise sevindiricidir çünkü mutlu sona ulaştık ve 1 yıl içinde hiçbir bürokrat olsun siyasetçi olsun kimseye nasip olmayacak 5 hastanenin temelini atacağız ve açılışını gerçekleştireceğiz” dedi.

Reklam
Reklam

Son olarak konuşan Düzce Valisi Adnan Yılmaz, sağlığın çok önemli olduğunu bu anlamda yapılacak olan hastanenin bölgeye büyük katkısı olacağını belirterek işi alan firmaya seslenerek “Bir an önce hastaneyi yapın” dedi.

Konuşmaların ardından yapılan dualarla ortalama 25 metrekarelik 9 adet poliklinik odası, 3 adet bebek izleme odası, acil servis, muayene ve müşahede odası. Laboratuar, kan alma, 275 metrekare 112 Acil Servis alanı ve alt birimi, 1 adet diş polikliniği her biri engelli standartlarına uygun wc, lavabo, duş planlanmış 32 metrekare alanlı toplam 10 hasta kapasiteli 2 yataklı 5 hasta odası, 2 adet sancı, doğum, loğusa odası, 2 adet müşahede odası ve adli tıbbi hizmet alanları bulunacak olan hastane inşaatının temeli atıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz