“Kayraktepe Barajı Mutlaka Yapılmalı”

Silifke Kent Konseyi Doğal Afetler Çalışma Grubu, grup sözcüsü Devlet Su İşleri 62. Şube Müdürlüğü'nde...

Silifke Kent Konseyi Doğal Afetler Çalışma Grubu, grup sözcüsü Devlet Su İşleri 62. Şube Müdürlüğü'nde görevli inşaat mühendisi Mehmet Akpınar başkanlığında toplandı.

Kent konseyi toplantı salonunda 'Göksu Nehri Taşkın Planı' konusunda bir sunum yapan Akpınar, “Kayraktepe Barajı yapılmadığı sürece Silifke taşkın tehlikesi ile her zaman karşı karşıya gelecektir. Göksu Nehri yıllık su potansiyeli 3,5 milyar metreküptür. Cumhuriyet tarihinin en büyük taşkını 4 -6 Mart 2004 tarihinde yaşanmış olup, geçen pik debi 2800 m3/s dir. Bilindiği gibi bu taşkında Silifke ilçe merkezi su altında kalmıştır. 2004 taşkınından sonra regülatörden itibaren su büklümü tarafından (sol sahil) sifonun aşağısına kadar 6 kilometre uzunluğunda sedde ve tahkimat yapılmıştır. Eyceli ve Bucaklı tarafında (sağ sahil), suyu sıkıştırarak ilçe merkezini riske atmamak için sedde yapılmamış, tarım arazilerine ve bahçelere doğru suyun yayılarak taşkının ötelenmesi sağlanmıştır." dedi.

Reklam
Reklam

Taşkın için nihai çözüm Kayraktepe barajının yapılması olduğunu ifade eden Akpınar, sözlerine şöyle devam etti: "Barajın yapılması halinde Göksu Nehri taşkın alan sınırları değiştirilebilir ve bu amaçla Göksu Nehri sağ ve sol sahilinde çevre tanzimi, peyzaj ve rekreasyon çalışmaları yapılma imkânı bulur. Kayraktepe barajının yapılması halinde enerji, sulama, taşkın sorunlarına çözüm bulunması yanında Göksu Nehrinden yararlanma kapasitesi de artacaktır.”

Toplantıya Kent Konseyi Başkanı Rifat Karaduman, Kent Konseyi Genel Sekreteri Mehmet Coşkun, Karayolları Müdürlüğünden Nurettin Şanlı, Türk Kızılayı Silifke Şube Başkanı Mustafa Beceren, Özel Çevre Koruma Şube Müdürü İbrahim Karaca, Emniyet Müdürlüğünden Komiser Aydın Şahin, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünden Sadık Akoğlu, Baro Temsilcisi Avukat Tayfun Uysal, Belediye Zabıta Müdürlüğünden Ekrem Kır, Belediye İtfaiye Müdürlüğünden Nihat Günay ve platformdan Erol Çoban katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: