Kayseri Barosu Avukatlar Günü'nü Kutladı

Kayseri Barosu 5 Nisan Avukatlar Günü'nü Cumhuriyet meydanındaki Atatürk anıtına çelenk bırakarak kutladı.

Kayseri Barosu 5 Nisan Avukatlar Günü'nü Cumhuriyet meydanındaki Atatürk anıtına çelenk bırakarak kutladı.

Tören, Cumhuriyet meydanında bulunan Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başlarken, saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı ile devam etti. Törenin ardından Adliye binası içerisinde yer alan Baro Başkanlığı'na geçen Kayseri Baro Başkanı Avukat Murat Şirvanlı ile çok sayıda avukat burada basın açıklaması yaptı. 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle tüm meslektaşlarının gününü kutlayan Şirvanlı, "Bilindiği gibi 5 Nisan 1878 tarihi İstanbul Barosu Heyeti Umumi yeisinin ilk toplantısının yapıldığı gündür. 5 Nisan 1958 tarihinde İzmir'de düzenlenen Baro Başkanları toplantısında Türkiye Barolar Birliği'nin kurulması kararı ve 5 Nisan'ın Avukatlar Günü olması tavsiye kararı alınmıştır" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Gelecek adli yıl açılışının yeni adliye sarayında gerçekleştireceklerini umduğunu belirten Şirvanlı, "İstisnaf Mahkemesi'nin Kayseri'de kurulmasına karar verilmiş olmakla, Sayın Başsavcı göreve başlamış bulunmaktadır. Yeni adliye saraylarının faaliyete geçmesi ile yargı mensupları hakim, savcı, avukatlarımız ve adliye çalışanları daha verimli görev yapıp halkımıza beklediği adaleti sunacaklardır" dedi.

Şirvanlı, tüm avukat meslektaşlarının Avukatlar Günü'nü kutlayarak konuşmasını tamamladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: